“23 yıllık meslek hayatımda, polisini bu kadar seven başka bir yer görmedim”

Oktay ÇAYIRLI -

“23 yıllık meslek hayatımda, polisini bu kadar seven başka bir yer görmedim”

Türk Polis Teşkilatı’nın 172’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla ilçemizde tören düzenlendi … Törende konuşma yapan Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, “Sevgili Milaslı hemşerilerim, 23 yıllık meslek hayatımda polisini bu kadar seven başka bir yer görmedim. Bizlere verdiğiniz bu değer ve destekten dolayı sizlere ayrıca teşekkür ederim” dedi …

Türk Polis Teşkilatı’nın 172’nci kuruluş yıldönümü, dün ilçemizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Saat 10’da Atatürk anıtına Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava ve polis memurları tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan tören, daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın seslendirilmesiyle devam etti.

 

Yüce milletimizin

hizmetindeyiz

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen, Polis Teşkilatı’nın 172’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programa katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Milas İlçe Emniyet Müdürü Ava, “Türk polis teşkilatı 172 yıl boyunca sürekli kendisini geliştirmiş, özel harekat biriminden uyuşturucu ile mücadeleye, terörle mücadeleden siber suçlara kadar her konuda uzmanlaşmış, milletimizin her zaman övgülerine mazhar olmuştur. Tabii ki bu uzun sürede birçok olağanüstü dönem yaşamış bu dönemlerden de yüzlerce şehit ve binlerce gazi vererek, acı tecrübelerle çıkmıştır. Ama hiçbiri, bizlere son dönemde yaşananlar kadar acı vermemiştir. Yine de teşkilatımız hem kendi içindeki hem de tüm Türkiye’deki vatan hainlerini devletine bağlı, milletine hizmet eden, vatansever kadrolarıyla temizlemeyi bilmiştir. Tüm Türkiye’deki polis teşkilatı gibi bizler de Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli olarak ayda en az 240 saat çalışarak, yani her bir ayda 1,5 ay mesai yaparak devletimizin ve yasalarla belirlenmiş amirlerimizin emrinde, yüce milletimizin hizmetindeyiz” dedi.

 

Bizlere verdiğiniz bu

değer ve destekten

dolayı

“Bizler, üzerimizdeki üniformadan bindiğimiz araca, oturduğumuz lojmandan kullandığımız her türlü araç gerece ve silaha bu milletin vergileriyle sahip olduğumuzun bilincindeyiz” diyerek konuşmasını sürdüren Ava, “Bunun içindir ki hem devletimizi yıkmaya, vatanımızı bölmeye çalışan her türlü terör örgütü mensuplarıyla, hem de asayiş, uyuşturucu, trafik gibi her konuda suç ve suçluyla mücadelemize azimle devam edeceğiz.

Sevgili Milaslı hemşerilerim, 23 yıllık meslek hayatımda, polisini bu kadar seven başka bir yer görmedim. Bizlere verdiğiniz bu değer ve destekten dolayı sizlere ayrıca teşekkür ederim.

Sözlerimi bitirirken, birlikte ortak faaliyetler yürüttüğümüz başta Adliye olmak üzere tüm kurumlar yanında, özel teşekkürü hak eden, evde sabırla ve anlayışla eşlerini bekleyen, en az onlar kadar vefakar, cefakar olan meslektaşlarımızın eş ve çocuklarına şükranlarımı sunar, hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

Daha sonra …

Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava’nın yaptığı konuşmanın ardından anıt önündeki tören sona erdi.

Törene katılanlar daha sonra Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne geçerek kutlamaları sürdürdüler.

Gün içinde ayrıca, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerince Milas Kaymakamlık makamına ziyaret gerçekleştirilirken, öğlen saatlerinde ise Ulu Camii’nde mevlid okutulup lokma dağıtıldı, Şehit aileleri de ziyaret edildi.

 

Mesajlar …

Türk Polis Teşkilatı’nın 172’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla gazetemize ulaşan kutlama nesajları ise şöyle …

 

Muğla Valisi Amir Çiçek

Değerli Muğlalılar,

Polis Teşkilatımızın Değerli Mensupları,

Kanun hâkimiyetini sağlama ve suçlularla mücadele gibi önemli bir görevi yerine getirerek, toplumumuzdaki huzur ve güven ortamını tesis eden Polis Teşkilatımızın bu anlamlı haftası ve “Polis Günü”, Emniyet teşkilatının organizasyonunda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

“Polis Haftası” içinde düzenlenen etkinliklerin, Polis-Halk işbirliğinin sağlanması, halkın sevgi, saygı ve desteğinin kazanılması, bu mesleğin ve yapılan hizmetlerin toplum yaşamı için öneminin vurgulanması, hizmetlerin daha çağdaş ve verimli şekilde yürütülmesi için polislerimize bir mesaj verilmesi bakımından da, büyük önemi bulunmaktadır.

Polis Teşkilatımız, toplumsal güvenin tesis edilmesi hususunda, halkın mal ve can güvenliği için gece gündüz demeden çalışmaktadır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasını sağlayan polislerimiz, toplumda huzuru ve asayişi temin etmek için yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canlarını tehlikeye atarak cesaretle ve fedakârca vazifelerini ifa etmektedirler. Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçen 15 Temmuz’da da polislerimiz canla başla, vatanı bölmek, parçalamak isteyen hainlere karşı kahramanca mücadele etmişlerdir. 15 Temmuz sonrasında da darbeci hainlerin yakalanması aşamasında azim ve kararlılıkla görevlerini en iyi şekilde yerine getirmişlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 172. Yıldönümünü kutlar, bünyesinde görev yapan değerli polislerimize bir kez daha halkımız ve şahsım adına teşekkürlerimi sunarken, vazifesini yerine getirirken şehit olan polislerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.

 

Kaymakam Eren Arslan

1845 yılına kadar Zabıta olarak nitelenen emniyet teşkilatı, 10 Nisan 1845’ten itibaren Polis adı altında teşkilatlanmıştır. Bu tarih, Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmektedir.

Türk Polisi, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, milletimizin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır.

Güvenliğimiz tehlikeye girdiği zaman hatırladığımız polislerimiz, her geçen gün gelişen ve değişen şartlar altında ortaya çıkan yeni suç tipleriyle başa çıkabilmek için, sürekli kendilerini geliştirmektedirler.

Emniyet Teşkilatımız, sadece adi suçlarla değil, ülkemizi parçalamak isteyen vatan hainleriyle de canları pahasına mücadele etmektedirler. Gece-gündüz, tatil-bayram demeden, çok ağır çalışma şartları altında, hayatını tehlikeye atarak görev yapan polislerimiz yaptıkları hizmetler ile vatandaşlarımızın gönüllerinde taht kurmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren Polis Teşkilatımıza müteşekkiriz.

Emniyet Teşkilatımızın, bundan sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, topluma güven veren hizmetlerini yüksek bir şuurla ve halkla bütünleşerek en iyi şekilde devam ettireceğine inancımın tam olduğunu ifade ediyorum.

Bu vesile ile Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıldönümünde, başta 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, halkımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan ve yurdumuzun her köşesinde özellikle de şehrimizde görev yapan tüm polislerin Polis Haftasını kutluyorum.

 

AKP Muğla İl Başkanı

Kadem Mete

Bugün, köklü bir maziye sahip olan ve bu mazisi kahramanlıklarla dolu olan Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 172. Yılı. Milletimizin huzurunu ve güvenliğini sağlamak amacıyla her türlü zorluğa katlanan, kimi zaman devletimizin sıcak yüzü, kimi zaman da milli birliğimize ve beraberliğimize kasteden düşmanlarımızın korkulu rüyası olan kahraman polislerimizin günü.

Günün her saati milletinin hizmetinde olan bu güzide teşkilatımızın kahramanlıkları, saymakla bitmez. Çok değil, daha 15 Temmuz gecesi işgal girişiminde bulunan, kendi insanına silah doğrultan hain örgüt karşılarında polisimizi buldu. Terör, polisimiz karşısında her zaman çaresiz kaldı. İzmir ilimizde şahadete yürüyen Polis Fethi Sekin kahramanlığıyla hafızamızda, acısıyla da halâ yüreğimizde.

Yüz yetmiş iki yıllık mazileri destanlarla dolu olan polislerimizin bu anlamlı günlerini yürekten kutluyorum. Şehitlik mertebesine ulaşan tüm polislerimize Rabbimden rahmet niyaz ediyorum.

Görevlerini her türlü zorluklara rağmen yerine getirmeye çalışan, milli birliğimizin beraberliğimizin ,huzurumuzun ve güvenliğimizin teminatı olan polislerimize de kolaylıklar diliyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık