Mutlu Son… Yeni Milasspor Şampiyon…

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR

Mutlu Son… Yeni Milasspor Şampiyon…

Maçın Hakemleri: Ali Akdeniz, Kamil Birim, Kurtuluş Aslan

Gözlemci: Ceyhun Güngör

Yeni Milasspor: Anıl Karadere, Hasan Özkan, Ali Varol, Mehmet Ali Altaş, Mahmut Ermaşa, İbrahim Karayiğit, Gökhan Vardar, Metehan Çelik, Emre Kuncak, Bahri Güzel, Ulaş Çetin

Yedekler: Nadir Batuhan Saraçoğlu, Muhammet Kılıç, Metin Gültekin, Yunus Emre Borazan, Yılmaz Yıldırım, Batuhan Çelik, Yiğithan Yüksel

Teknik Sorumlu: Cenk Atasoy

Yönetici: İlhan Çimenci

Menteşegücü: Ali Dural, Hasan Akkuş, Aytuğ Ardal, Berkant Kaleli, Ayracan Şanlıdağ, Ömercan Kral, İbrahim Çakmak, Ufuk Karaca, Volkan Akyol

Yedekler: Oğuz Bingöl, Kazımcan Aytamur

Teknik Sorumlu: Sercan Yıldırım

Yönetici: Ozan Taba

 

Yeni Milasspor: 5

Menteşegücü: 0

32 yıllık futbol mücadelesinde Yeni Milasspor ilk kez şampiyonluk sevincini yaşadı. 9 Nisan Pazar günü Muğla Süper Amatör Küme Liginde Milas Stadyumunda rakibi Menteşegücü takımını 5 – 0’lık bir sonuçla yenen ilçemiz ekibi Yeni Milasspor hem kendisine hem de Milas’a tarihi bir gün yaşattı.

Milas Şehir Stadyumu tribünleri iğne atsan yere düşmeyek şekilde dolmuş. Başta Milas Kaymakamı Eren Aslan olmak üzere, Milas Belediye Başkanı ve Yeni Milasspor Kulübü Onursal Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Milas Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy, CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, MHK Başkanı eski hakemlerimizden Erol Ersoy, CHP Muğla eski milletvekili Fevzi Topuz, Milas Belediyesi Meclis Üyeleri, Yeni Milasspor Kulübü eski başkanlarından Halil İbrahim Gülen ve çok sayıda taraftarlar ve futbolseverler tribünleri doldurarak Yeni Milasspor’a destek verdiler. Karşılaşmanın ikinci yarısında AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer’de Stadyuma gelerek Yeni Milasspor’a destek oldu. Yeni Milasspor Kulübü Başkanı Hasan Özmen ve yönetim üyeleri de maçın başından sonun kadar tribünlerden müsabakayı heyecanla takip ettiler.

Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarlar Derneği Başkanı Nihat Abbak ve Amigo Şeker İbrahim Alır önderliğindeki genç taraftarlar 90 dakika tribünlerden takımlarına destek verdiler ve maç sonunda şampiyonluk sevincini saha içinde takımın sporcuları ile paylaştılar.

Müsabaka 90 dakika Yeni Milasspor’un üstünlüğü ve baskısı altında oynandı. İlk yarıda bir ikinci yarıda bir olmak üzere konuk takım sadece iki şutla kalemizde tehlike yaratırken ilçemiz ekibi yeni Milasspor özellikle maçın ikinci yarısında tek kale oynayarak peş peşe farkı açan golleri buldu.

Maçın ilk 25 dakikasında Yeni Milasspor Ulaş ile 3 net gol şansından yararlanamadı. Dakika 28’de Bahri Güzel’in düzgün pası ile ceza sahasına giren takım kaptanı Emre Kuncak plase bir vuruşla kaleci Ali Dural’ı avlayarak takımını 1 - 0 öne geçirdi.

Gol sonrası kapanan konuk takım karşısında Yeni Milasspor yaptığı sağlı sollu ataklarla ikinci gol için Menteşe kalesine yüklendi ancak farkı getirecek golü atamadı.

 

Goller geldi

tribünler coştu

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise goller yağmur gibi gelmeye başladı. Atılan her gol Menteşegücü’nün direncini kırdı. Dakika 50’de Metehan Çelik asistliği sonrasında geçen senenin gol kralı Bahri Güzel ceza sahası içinde buluştuğu topu Menteşe kalecinin kurtaramayacağı köşeye gönderdi ve maçın skorunu 2 - 0 yaptı.

Dakika 65’te tribünler güzel bir gole şahit oldular. Takımın başarılı isimlerinden biri olan Hasan Özkan ceza sahası üzerinden kaleye çok güzel bir şut gönderdi. Kaleci Ali Dural bu şuta sadece tribünlerdeki seyirciler gibi baktı ve skor 3 - 0 oldu.

Dakika 75’te maçın asist kralı Metehan Çelik, Bahri Güzel’e alda at dercesine güzel bir pas çıkardı. Bahri kendisine yakışır bir klâsta ikinci golünü atarak skoru 4 - 0’a getirdi.

Dakika 85’de son gol penaltıdan geldi. Yeni Milasspor atağında İbrahim Karayiğit topu Metehan Çelik’e aktardı. Metehan ceza sahası içine kadar topu sürdü ortasını yaptı top savunmadaki Menteşeli sporcunun eline çarptı ve maçın orta hakemi Ali Akdeniz penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı atışını İbrahim Karayiğit kullandı. Düzgün bir vuruşla topla kaleciyi farklı köşelere gönderen İbrahim maçın da skorunu belirlemiş oldu.

Yeni Milasspor attığı 5 golle konuk takımı yendi ve Milas’ta bir tarih yazdı.

 

Şampiyonluk kupası ve

Mor - Beyazlı bayrak

mutlu etti

1984 - 85 sezonunda başladığı üçüncü lig yolculuğunda ve ikibinli yıllardaki Süper Amatör Küme Ligindeki mücadelesinde şampiyonluk sevincini yaşayamayan Yeni Milasspor hem kendine hem de Milas’a tarihine bir şampiyonluk sevincini ve mutluluğunu yaşattı.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte tribünlerde sahaya indi ve taraftarlar, yöneticiler, sporcular, sporcuların aileleri kısaca tüm Milas yıllar yıllar sonra gelen şampiyonluğu gönüllerince yaşadılar ve temsili olarak şampiyonluk kupasını kaldırdılar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık