29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJLARI

Bugün çelenk koymayla başlayacak ve yarın törenlerle, fener alayları ile kutlanacak olan, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıldönümünde, Muğla Valisi Esengül Civelek, bir Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı yayınladı. 

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJLARI

Vali Civelek’in mesajı şöyle:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizden alınan güçle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. yıldönümünü, milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Milletin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceği, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığı Cumhuriyetin kurulması ile anlam bulmuştur. Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumuna Ulus olma bilincini aşılaması, bireyi vatandaş, yurttaş konumuna yükseltmesidir. Milletimiz Cumhuriyet ile kazandığı değerleri, toplum hayatının vazgeçilemez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır.

Atatürk’ün Türk Gençliğine ve Türk Milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyetin erdemlerine, kazanımlarına ve temel haklarına sahip çıkarak sonsuza dek yaşatmak, ülkemizin aydınlık geleceği için çalışmak, mücadele etmek ve gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak hepimizin ortak görevidir, sorumluluğudur.

Bu anlamı büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.” 

BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUHAMMET TOKAT’IN KUTLAMA MESAJI
Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada;
 “Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 96. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok önem vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten kutluyorum”dedi.

AKP İL BAŞKANI KADEM METE’NİN MESAJI
AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete de Cumhuriyetimizin 96. Yılı nedeniyle mesaj yayımladı. Mete’nin mesajı şöyle:

 “Yurdumuzda veya yurtdışında yaşayan tüm  vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin  kazanılmasına ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda yer alan  tüm kahramanlarımızı hayırla yad ediyorum. 

Geçmişi , eşsiz kahramanlıklara dolu olan , vatanı, devleti , milli ve manevi değerli uğruna eşsiz mücadele ve başarılara imza atan aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yedi düvele karşı verdiği bağımsızlık savaşını kazanmış ve  bu başarıyı Cumhuriyetimizin kuruluşu ile taçlandırmıştır.

Bağımsızlığımıza, demokrasimize zaman zaman yapılan saldırılar yine milletimizin azim ve kararlılığı ile bertaraf edilmiş daha 3 yıl önce kanlı bir darbe girişimi milletimizin can siper hane mücadelesi ile engellenmiştir. 

Demokrasiye bunca inanmış, Cumhuriyeti benimsemiş olan necip milletimizi bu uğurdan hiçbir müdahalenin veya saldırının vazgeçiremeyeceğinin bilinmesini isterim. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünün milletimize kutlu olmasını diler başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ebediyete intikal etmiş  gazilerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim.” 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık