3 bin fidan toprakla buluştu

​​​​​​​Geçtiğimiz yıl çıkan yangınlarda büyük hasar alan mahallelerden biri olan Fesleğen’de orman haftası dolayısıyla fidan dikimi etkinliği düzenlendi.

3 bin fidan toprakla buluştu
  • 29 March 2022, Tuesday 10:28

Orman haftası dolayısıyla gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğine Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, daire amirleri/müdürleri, Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban ve gaziler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gönüllüler ile öğrenciler katıldı.

Etkinlikte öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtan Milas Kaymakamı M. Ünver Böke, “Bugün burada 3 bin fidanımızı toprakla buluşturacağız. Geleceğe nefes olacağız. Yanan orman alanlarımızın tekrar yeşermesi için emek sarf edeceğiz. Ormanlar insanların yaşam kaynaklarından olup bizlerin de torunlarımıza geliştirerek bırakacağımız emanetlerdir. Bir ülkenin temel kaynaklarından olan ormanların korunması, fidanların çoğalması, çevremizin ağaçlandırılması çok önemlidir. Bu bilinçle hareket ederek, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras, uygarlığın en temel göstergesi olan ağacı ve ormanı korumaktır.” dedi.

Etkinlikte 3 bin adet ardıç, kızılçam, kara servi, mavi servi ve badem fidanı toprakla buluştu.

Fesleğen Mahallesi’ndeki ağaç dikimi ile birlikte Orman Haftası kapsamında  Güvercinlik bölgesinde Milas Gençlik Merkezi ile Milas Kredi Yurtlar Kurumu gönüllü gençleri de ağaç dikimi gerçekleştirdi. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık