Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

3 takım 3 kupa

​​​​​​​Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Muğla İl Temsilciliği tarafından 15 Haziran Salı günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atletizm Pisti’nde düzenlenen 6.Bayrak Takım Yarışmalarına 3 takımla katılan Milas Gençlik ve Spor Müdürlüğü Atletizm Takımı, Muğla’dan 2 birincilik 1 ikincilikle dönerek Milas ve Muğla’yı 7 Temmuz Çarşamba günü Isparta’da yapılacak Ege bölgesi Bayrak yarışmalarında temsil etme hakkını kazandı.

3 takım 3 kupa

Muğla Atletizm yarışmalarıyla ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Milas Gençlik ve Spor Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Hava Uzuncan, Atletizm yarışlarında elde edilen 1 ikincilik ve 2 birincilik için sporcularını kutladı ve “gelecek günler Milas Atletizmi adına başarılarla dolu olacaktır” dedi.

Uzuncan Muğla yarışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Muğla’da yapılan Atletizm yarışmalarına Milas Gençlik ve Spor Müdürlüğü atletizm ekibi olarak katıldık.

4x800 bayrak koşularına 3 takımla iştirak ettik. Takımlar 4’er sporcudan oluşuyordu, 2 erkek 2 kız sporcunun takımda olması gerekiyordu biz de erkek sporcu olmadığı için Bodrum ve Muğla’dan 1’er erkek sporcu bizim takımım içersinde yarıştılar.

Bu takımımızın sporcuları Eylül İlkem Çapur ve Merve Güler A Takımı olarak birinci geldiler. İkinci takımımız Ela Naz Pınar, Ceren Sertbaş, Nur Yavuz ve Nazmiye Dilli’den oluşuyordu. Ve bu ekibimiz de hem 4x800 koşusunda hem de uzun atlamada rakiplerini geçerek birinci oldular.

İlçemiz adına yarışan üçüncü takımımız ise Naz Zorer, Zerda Atasever, Nur Bilmez ve Ece Ürgüt’ten oluşmuştu ve bu ekibimiz de 4x100 metre yarışlarında 2.oldular. Uzun atlamada ise Marmaris takımıyla ortak ikinciliği elde ettiler.

Böylece Milas Gençlik ve Spor Müdürlüğü Atletizm takımımız Muğla’dan 2 birincilik ve 1 ikincilikle 3 kupa alarak Milas’a döndü.

 3 Takımımızla Isparta’dayız

Muğla’da yarışan bu 3 takımımız da elde ettikleri dereceler ve başarılar sonucunda 7 Temmuz’da Isparta’da yapılacak olan Ege Bölgesi Bayrak yarışlarında hem ilçemiz hem de ilimiz Muğla adına yarışma hakkını kazandılar.

Isparta’da 12 takım yarışacak; bakalım biz bu yarışmalarda nasıl bir performans göstereceğiz. Haftanın 5 günü Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu’nda yaptığımız antrenmanlarla yarışmalara hazırlanıyoruz. Muğla yarışlarını geride bıraktık şimdi hedefimiz Isparta’da yapılacak Ege Bölgesi Bayrak yarışları var.

Bölge yarışmalarından Milas ve Muğla’ya iyi dereceler ve kupalarla dönmek istiyoruz.

5 ay önce Atletizm çalışmalarımıza 1 sporcumuzla başlamıştık. Sonrasında şimdi 20’ye yakın sporcumuzla antrenmanlarımıza devam ediyoruz.

Ben, sizin aracılığınız ile velilerimize seslenmek istiyorum, atletizm çok pahalı olmayan ve bütün sporlara yararı olan bir spor branşıdır. 10 yaşından sonraki çocuklarınızı bu spora yönlendirin, biz onlar için elimizden geleni yapmaya hazırız.

2 Temmuz tarihinden sonra şehir stadyumunda 10 yaş üstü çocuklarımız için atletizm eğitimleri vermeye başlıyoruz. Çocuklarını bu yaz atletizm eğitimlerine vermek isteyen ailelerimiz Şehir Stadyumu içersinde bulunan Milas Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze başvurabilirler” diyerek önümüzdeki yıllarda Milas Atletizm ekibi olarak hedeflerini Türkiye Şampiyonlukları olarak belirlediklerini söyledi.

 

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık