30 Ağustos kutlama töreni, yine zayıf..

30 Ağustos Zafer Bayramı, ülkemizin işgalden kurtuluşunun simgesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolunu açan, tarihimizdeki en büyük zafer. Ancak, bu tür milli bayramların kutlamaları, son zamanlarda iyiden iyiye zayıfladı. Covid-19 pandemisi, daha kitlesel kutlamalar yapılmamasının da bir nedeni olarak gösteriliyor. Aşılamanın henüz olmadığı dönemde belki doğru olan bu yaklaşım, aşılama oranlarının yüzde 75’leri geçtiği dönemde, çok da Kabul edilebilir değil. İnsanlarımız, cadde ve sokaklarda büyük kalabalıklar halinde ve üstelik kontrol da olmadıından maske bile kullanmadan rahatça geziyorlar.

30 Ağustos kutlama töreni, yine zayıf..
  • 28 August 2021, Saturday 10:04

Bu yılki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili program gelince, yine aynı anlayışın devam ettiğini gördük.

Buna göre, kutlamalar 30 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 09:30’da Atapark’ta bulunan Atatürk Antıı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlıyor. Saat 09:45’te Kaymakamlık makamında Tebrikat töreni yapılacak ve saat 10:00’da Atapark’ta Kutlama Töreni yapılacak.

Tören, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı’nın törene katılanların bayramlarını kutlamaları sonrası İstiklâl Marşı eşliğinde göndere bayrağımızın çekilmesiyle devam edecek. Daha sonra Cumhurbaşkanı’nın kutlama mesajı okunacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşma sonrası, öğrenciler tarafından şiirler okunacak ve tören bitecek. Tören sonrası şehitlerimizin mezarları ziyaret edilecek.

Günün belki de en önemli etkinliği, aynı akşam Milas Belediyesi’nce saat 19:30’da düzenlenecek Fener Alayı ve ardından Atapark’ta sahne alacak Gülay konseri olacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık