“Bu felaketi el birliğiyle aşacağız”

​​​​​​​Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde yangınlardan etkilenen mahalleleri belediye başkanlarıyla birlikte ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sorunlarını ve taleplerini dinlediği afetzedelere bu felaketin el birliği ve gönül birliğiyle aşılacağını söyledi.

“Bu felaketi el birliğiyle aşacağız”
  • 28 August 2021, Saturday 10:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 gün sonra kontrol altına alınabilen büyük orman yangınından etkilenen Bodrum ve Milas’ın mahallelerine ziyaretlerde bulundu.

Önceki gece Milas-Bodrum havalimanında karşılanan

Kılıçdaroğlu’nun dün sabah başlayan ziyaretlerine; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, ilçe başkanları ve partililer eşlik etti.

Ziyaretlerine Bodrum ile başlayan Kılıçdaroğlu, Yeniköy Mahallesi'nde yangın sonrası kurulan Bodrum Koordine Merkezini ziyaret etti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve muhtarlardan yangınla ilgili bilgi alan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra yangından zarar gören Yukarı ve Aşağı Mazı ile Milas’a bağlı Bozalan ve Türkevleri mahallelerine geçti.

Kılıçdaroğlu, tarım arazileri zarar gören mahalle sakini üreticileri dinledi. Ziyaretler sırasında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, ormanların insanlığın ve doğanın akciğerleri olduğuna vurgu yaparak, “Ormanlarımız sayesinde nefes alıyoruz. Doğaya, yeşilliğe bakınca manevi bir huzur hissediyorum. Böylesi bir güzelliğin yanması içimizi acıtıyor.” dedi.

 

“ÇOK BÜYÜK BİR FELAKET YAŞADIK”

Orman yangınlarına işaret eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin çok büyük bir felaket yaşadığını ifade ederek, “Bu felaketi inşallah el birliğiyle, gönül birliğiyle aşarız" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Yaşadığınız sıkıntılar sadece sizin yaşadığınız sıkıntılar olmanın ötesinde, Türkiye'de yaşayan 83 milyonun sıkıntısı oldu. Hepimizin gözü, yüreği, kalbi buradaydı. İnşallah daha fazla büyümez diye hepimiz dualar ediyorduk. Elimizden gelen çabaları gösteriyorduk.” diye konuştu.

Bölge halkına geçmiş olsun dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, vatandaşların sorunlarını dinledi ve “Bu felaketin yarattığı yaraların sarılması için çalışacağız. Elimizden geldiğince var olan yaraları onarmaya, sarmaya çaba harcayacağız. Bu felaketi el birliği ve gönül birliğiyle aşacağız inşallah.” dedi.

CHP’li belediye başkanları da yaraları sarmak adına afet bölgesinde olduklarını ifade ederek, afetzedelerle görüştü.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet daha sonra programın devamı için Milas’tan Muğla'ya hareket etti.

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık