30. The Bodrum Cup’ta kupalar sahiplerini buldu

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

30. The Bodrum Cup’ta kupalar sahiplerini buldu
  • 30 October 2018, Tuesday 7:51

Akdeniz'in en büyük yat yarışı AmericanHospitalThe Bodrum Cup, Yalıkavak Marina'nın ana sponsorluğunda, Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle düzenlediği yarışların son gününde, ödül töreni ile sona erdi.

Era Bodrum Yelken Kulübü'nün ev sahipliğinde bu yıl 30'uncusu gerçekleştirilen uluslararası organizasyon "The Bodrum Cup" yelken yarışlarında son gün, Gümüşlük-Bodrum etabı gerçekleşti. 100'e yakın teknenin gruplar halinde yarıştığı organizasyon,Karaada önlerinde sona erdi. Genel klasman sıralamasında Bodrum Belediyesi’nin “Dragonfly” teknesi ekibi birinciliği, "Dafne" teknesi ekibi ikinciliği ve "Jasmin 1" isimli teknenin ekibi de üçüncülüğü elde etti.AmericanHospitalThe Bodrum Cup Ödül Töreninde ise açılış konuşmalarını yapan The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras ve The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, etkinliğe destek veren tüm denizcilere, tüm yelkencilere, kişi ve kurumlara, sponsorlara ve Bodrum halkına teşekkür etti.Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası yelken yarışı olan Bodrum Cup’ı bugünlere getiren ve destek veren herkese sevgi ve saygılarını sunarak şunları söyledi:

“Kupalarla dolu bir gece ama esas önemli olan 30. yıl. Bakın söylemesi çok kolay: 30 yıl! Onun için ben, bugün burada olan bütün yarışmacılara, özellikle de 30 yılın emeğini veren siz hanımefendilere, beyefendilere çok teşekkür etmek istiyorum. Biraz önce çok güzel bir atmosfer yaşadık; müthiş bir ekip, kolay değil. Üç haftadır yarışan arkadaşlarımız var. Bodrum limanından İstanbul’a yola çıkmış teknelerimiz var. Eleştirmek, yorum yapmak, konuşmak çok kolay ama ‘hadi gel, şunun ucundan tut!’ dediğin zaman, bir bakarsın ki hiç kimseyi göremezsin. Ama inananlar, bunun ucundan 30 yıldır tutuyorlar. Ve bugün arkamızdaki -özellikle biraz önce çıktığım zaman- genç kardeşlerimin buna sahip çıkması beni çok mutlu. Basamakları tek tek çıkarak bugünlere getiren başta Erman Aras olmak üzere Bodrum Cup’a sahip çıkan tüm genç kardeşlerime bir defa daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugün Ağanlar Tersanesi’nde bu güzel geceyi kutluyorsak, inanarak mücadele etmeyi de asla unutmayacağız. Hayal kurmak güzeldir ama hayallerin peşinden gitmek ve onu gerçekleştirmek daha da güzeldir. Bugün bu hayallerimizi gerçekleştirebiliyorsak, size destek veren Bodrum yarımada halkına, Muğla Büyükşehir’imize ve özellikle –ki bunu her zaman gururla söylüyorum- balıkçı ve süngerci kayıklarından, mavi yolculuğun ilk gerçekleştiği zamanlardaki büyük ustalarımıza, kalfalarımıza, çıraklarımıza çok teşekkür ediyorum. Ve tabi ki denize inen bu güzel kuğularımızın kaptanlarına, gemicilerine, miçolarına, perdenin arka yüzündeki Süleyman Uysal kardeşim gibi gerçek kahramanların hepsine huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

The Bodrum Cup Komodoru David Dein'in ödül töreninde yaptığı konuşmanın ardından dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.

23 Ekim'de Metro Etabı'yla başlayan yarışlar, 24 Ekim'de Prof. Dr. Galip Beygü İsen Etabı, 26 Ekim'de Amerikan Hastanesi Etabı'yla devam etti ve 27 Ekim'de yapılan OpetEtabı'yla da bitti. 25 Ekim'de gerçekleşmesi planlanan Anadolu Sigorta Etabı ise olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal oldu. Etapların kazananları ise sırasıyla BASTARDA, BODRUM BELEDİYESİ DRAGONFLY, TAKE IT EASIER ve METRO GRANDİ oldu.AmericanHospitalThe Bodrum Cup Genel Birincisi BODRUM BELEDİYESİ DRAGONFLY, Standart Yelken kategorisinin birincisi AKSONA MANCORNA, Gulet ve Gulet A kategorisinin birincisi BODRUM BELEDİYESİ DRAGONFLY, Gulet B kategorisinin birincisi JASMIN 1, Gulet C kategorisinin birincisi MINA, Mozaik kategorisinin birincisi DAFNE, Tırhandil kategorisinin birincisi HIZIR 1, Tırhandil A kategorisinin birincisi AKSONA MANCORNA, Tırhandil B kategorisinin birincisi HIZIR 1, Cruiser kategorisinin birincisi MİLTA MARİNA CAPEHORN, Cruiser A kategorisinin birincisi MIRA 2, Cruiser B kategorisinin birincisi MİLTA MARİNA CAPEHORN oldu.

Etapları kazanan ve kategori birincileri olan ekipler ise Bengü'nün muhteşem konseri öncesinde İçmeler'deki Ağanlar Tersanesi'nde, saat 20.00'de yapılan AmericanHospitalThe Bodrum Cup Ödül Töreni'nde ödüllerine kavuştu. AmericanHospitalThe Bodrum Cup Genel Birincisi BODRUM BELEDİYESİ DRAGONFLY ekibine ödülünü VKV Sağlık Kuruluşları Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutcu iletirken, tüm ekibe check-up hediye etti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık