GÜÇLÜ MUĞLA LOBİSİ İÇİN BİR İLK

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

GÜÇLÜ MUĞLA LOBİSİ İÇİN BİR İLK
  • 30 October 2018, Tuesday 7:58

Muğla Odaları ve Borsa ortak toplantısı bu yıl ilk kez Muğla Milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Muğla’nın ortak sorunları ve çözüm önerileri görüşülerek görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne bağlı Muğla Odaları, Borsa ve Deniz Ticaret Odaları, 2006 yılından bu yana 3 ayda bir düzenledikleri Odalar ortak toplantısını bir ilk ile gerçekleştirdi. Muğla Ticaret Borsası’nın yeni binasında gerçekleştirilen ve bütün partilerin Muğla Milletvekillerinin katıldığı toplantıda AK Parti Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, CHP Milletvekilleri Süleyman Girgin, Mürsel Alban, Burak Erbay ve Suat Özcan, İYİ Parti Milletvekili Metin Ergun yer aldı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Marmaris Ticaret Odası, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Bodrum Ticaret Odası ve Deniz Ticaret Odalarının Başkanlarının katılımıyla; Muğla Ticaret Borsası ev sahipliğinde 26 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen toplantı Muğla için bir ilk niteliği taşıdı. TARİŞ Milas Başkanı ve Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Gül ve Muğla Ticaret Borsası Meclis üyesi Cem Çimen de toplantıda hazır bulundular.

7 Milletvekili İlk Kez Bir Arada

Tüm partilerin katılımıyla yedi Muğla Milletvekili böyle bir platformda ilk kez bir araya geldi. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantı, oldukça ilgi çekti. Muğla Ticaret Borsası’nın Milaslı Meclis Başkanı Uğur Özen’in başkanlığında gerçekleştirilen ve Muğla’nın ortak sorunlarına yönelik fikirlerin ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantının açış konuşmasında Uğur Özen şunları belirtti: “Borsamızın tüm üyelerinin, şirket merkezlerinin olduğu ilçelerdeki odalarımızın da üyeleri olduğunu düşündüğümüzde, kendinizi hiç bir yerde olmadığı kadar evinizde hissedebilirsiniz. Bir ilki gerçekleştirerek Borsamızın ev sahipliğinde ilimizin tüm milletvekillerini ve iş dünyamızı bir araya getirdiğimiz bu toplantıda, her konuda birlik, beraberlik mesajlarının verilmesi, Muğlamızın bundan böyle tüm alanlarda tek yumruk olarak sesinin daha güçlü çıkacağını ve toplantımızın amacına ulaştığını bize müjdelemekte. Bu güçbirliğimizin bundan böyle de sürmesi dileğiyle, hepinize hoşgeldiniz diyorum.”

Toplantı, milletvekillerinin, Oda başkanlarının ve katılımcıların aktardığı sorunlar ve çözüm önerileri noktasında fikir alışverişi ile sürdü. Toplantıda, güçlü bir Muğla Lobisi oluşturmak ve sürdürmek için, benzer toplantı ve girişimlerin sürdürülmesi ve Ankara’da sorunların çözümü için birlikte hareket edilmesi kararı alındı.Bu arada, Muğla milletvekillerinin her birine, odalarca ortak hazırlanmış, Muğla’nın sorunlarını içeren birer dosya sunuldu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık