Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

4 gün sürecek Kabotaj Bayramı kutlamaları başladı…

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93. yıldönümü ilçemize bağlı Güllük Mahallesi’nde kutlanmaya başladı. 4 gün boyunca sürecek olan kutlamaların ilk gününde tören, Güllük Şehit Anıtı önünde saygı duruşu ile İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve deniz şehitlerimiz anısına denize çelenk bırakılması ile ilk günkü etkinlikler sona erdi.

4 gün sürecek Kabotaj Bayramı kutlamaları başladı…

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri, her yıl olduğu gibi bu sene de 1 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 10’da Güllük Şehit Anıtı önünde saygı duruşu ile İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.  Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve deniz şehitlerimiz anısına denize çelenk bırakılması ile ilk günkü etkinlikler sona erdi.

Güllük Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Milas Kaymakamı Eren Arslan,İlçe Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan,Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe,İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan,Güllük Liman Başkanı Can Sayın,Mahalle muhtarı Ali Polat,Belediye Meclis Üyeleri ve Vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Liman Başkanı Can Sayın yaptı.Kurtuluş savaşının denizlerdeki zaferi olarak nitelenen Kabotaj Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle,yabancıların deniz ticaretindeki hâkimiyeti sona erdiğini ve kara sularımızdaki egemenliğimizin tescil edildiğini belirten Sayın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,“Denizcilik sadece ulaştırma işi değil,iktisadi iş olarak anlaşılacak,tersaneler,gemiler,limanlar ve iskeleler inşa edilecek,deniz sporları kulüpleri kurulacak ve korunup geliştirilecektir.Çünkü topraklarının ucu deniz olan bir ulusun sınırını,halkın kudret ve yeteneğinin hududu çizer” sözleri bizim için her zaman ışık olacak ve bu yolda Atamızın izinde devam edeceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 93. Yılını kutluyor, başta bizlerden desteğini esirgemeyen Milas Belediyesine,Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesine ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum.Pruvanız neta olsun”dedi.

Güllük Liman Başkanı Can Sayın’ın konuşmasının ardından Deniz Şehitleri adına denize çelenk Milas Kaymakamı Eren Arslan,Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,Milas Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan ve Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe tarafından bırakıldı.Çelenk bırakılmasının ardından Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 1. gün etkinlikleri sona erdi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın ikinci gün etkinlikleri 5 Temmuz 2019 Cuma günü yapılacak. 5 Temmuz 2019 saat 12.30’da dalgıçlar nezaretinde sualtı temizliği yapılacak.

3. gün etkinlikleri ise 6 Temmuz 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Saat 10’da Merkez İskele’de 100 metre erkekler serbest yüzme yarışları ile başlayacak olan etkinlikte daha sonra 50 metre minikler karma serbest yüzme yarışları, 9-13 beygir balıkçı motorları, 28-32 beygir balıkçı motorları, 56-86 beygir balıkçı motorları, 86 beygir üzeri balıkçı motorları tekne yarışları düzenlenecek. Saat 14’te ise Kabotaj Bayramı’nın en renkli ve en eğlenceli görüntülerine sahne olan yarışmalar yapılacak. Geleneksel hale gelen Denizden tabak çıkarma ve yağlı direkten bayrak alma yarışmalarının ardından, aynı gün akşam saat 20’de konser ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın son günü olan 7 Temmuz Pazar günü saat 10’da Dragon Festivali, saat 20’de ise konser ve çeşitli etkinliklerlesona erecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis