​​​​​​​4 PREMİUM ÖDÜLÜN BİRİ MİLAS’A

Muğla İl Tarım Müdürlüğü’nce bu yıl üçüncüsü düzenlenen Zeytinyağı Kalite Yarışması’nın sonuçları önceki hafta açıklanmış ve çeşitli ödüller alan Zeytinyağ üreticilerine ödülleri verilmişti.

​​​​​​​4 PREMİUM ÖDÜLÜN BİRİ MİLAS’A

Bu ödül töreninde 44 altın madalya verildiği konuşulurken, tören sonunda 43 altın madalya dağıtıldığı görülmüş, Memecik zeytinlerinden elde edilen zeytinyağının duayen ismi Osman Menteşe’ye ise, törende yaptığı maden genelgesine karşı konuşma nedeniyle hiç ödül verilmediği görülmüştü.

O günden bu güne, yarışmaya kaç kişi ya da firmanın katıldığı ve hangi kategorilerde kaç ödül verildiği, bütün sorularımıza karşın açıklanmadı. Sonuçlara itirazlar olabileceği için, sonuçların bir ay sonra ilan edileceği gibi bir açıklama geldi. Oysa, jürinin kararı belli olmuş ve belli sayıda yarışmacıya, düzenlenen törenle ödül ve beratları da verilmişti. Bu yarışmada kaç Milaslı üreticinin ödül aldığını da net olarak bilemiyoruz, çünkü ödüller dağıtılmış olmasına karşın sonuçlar açıklanmadı. MİTSO da bu rakamı bilemiyor.

Ancak ödül alan Milaslı üreticilerin sayasını tam bilemesek de, tek tek ödül alan kimi üreticileri tanıtmaya çalışıyoruz.

MİLAS’IN TEK PREMİUM ÖDÜLLÜ ZEYTİNYAĞI: ALİ TİRELİ

Çeşitli dallarda verilen altın ve gümüş madalyalı ödüllerin yanında, Muğla’da 4 zeytinyağına da Premium (yüksek kaliteli, ayrıcalıklı) ödülü verilmişti. 

Bunlardan sadece bir tanesi Milaslı üreticiydi: Ali Tireli..

Ali Tireli, Milas eşrafından, makina mühendisi. Uzun yıllar, Türkiye’nin en tanınmış firmalarında makina mühendisi ve yönetici olarak görev yapan, çalışma hayatının önemli bir bölümünde Milas’tan uzak kalan, ancak Milas’la bağlarını hiç koparmayan, bir dönem de Milas Belediye Meclisi üyeliği yapan bir hemşehrimiz. Bir teknokrat.. Emekli olduktan sonra da, aileden gelen zeytinciliği sürdürmek ve bunu, en iyi şekilde yapmak istiyor. Geçen yıl, bölgemizde kurulan Uyku Vadisi Kooperatifi’nin zeytinyağ üretim tesislerinin başına geçmiş ve bu arada, kendi zeytinyağını da üretmeye karar vermiş. Kendi adını verdiği ve Alaçam bölgesindeki Memecik zeytinliklerinden elde ettiği zeytinlerden ürettiği zeytinyağı ile yarışmaya katılmış. 561 gibi çok yüksek polifenollü, 0,25 asiditede zeytinyağı ile, Muğla’daki 4 Premium zeytinyağından biri, Milas’ın da tek premium zeytinyağı ödülünü kazanmış.  Marka ismi de “Ali Tireli”.

Bu satırları yazarken, bu nefis zeytinyağına ekmeğimi banarak tatma olanağını bulmuş biri olarak söylüyorum, nefis bir zeytinyağı üretmiş Sayın Tireli.

Biraz sohbet ettik ve çok daha iyi, çok daha güzel şeyler yapmak için projelerini de dinleme fırsatı buldum. Zeytinyağımızın butik üretimden elde ettiği başarının, bölge için aynı kalitede çok daha fazla ölçekte üretilebilmesinin gerekliliği başta olmak üzere pek çok konuda sohbet ettik.

Teknokrat özelliklerini Meclis üyeliği sırasındaki çalışmalarından beri takip ettiğim Sayın Ali Tireli’nin, önümüzdeki dönem, Milas memecik zeytinyağının tüm yöre halkına çok daha fazla gelir getirecek çalışmalarda imzasını göreceğimizi umduğumu belirterek, bu nefis zeytinyağını ürettiği için kişisel teşekkürlerimi de yazıyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık