“5 ayrı noktada çalışmalarımız sürüyor”

A. Kemal KAŞKAR -

“5 ayrı noktada çalışmalarımız sürüyor”

27 Haziran tarihli gazetemizde “MUSKİ Balavca’ya el attı” başlıklı haberimizde dile getirdiğimiz Balavca dere yatağının bazı bölümlerinde açıktan akan ve biriken atık suların bertaraf edilmesi çalışmasıyla ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü’nden gazetemize iletilen özel açıklamada, “Şu anda 5 ayrı noktada da tespit ettiğimiz kanalizasyon bağlantılarının dereye bağlantısını iptal etmek üzere çalışmalarımız sürüyor. Bu 5 noktanın da en kısa sürede bağlantıları iptal edilerek kanalizasyon şebekesine bağlantıları yapılacaktır. Bu çalışmamızın ardından temizleme çalışmasını bitirdiğimiz Balavca deresinde oluşan veya oluşabilecek bitki ve diğer yabani otların oluşmasını engelleyecek çalışmalarımız da sürmektedir” denildi.

Ayrıca “Balavca deresinin görsel anlamda değişimini sağlayacak bir çalışma”nın da projeleri içinde bulunduğuna dikkat çekilen MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen imzalı açıklama şöyle ...

 

İl genelinde 98 bin 104

metre çalışma yapıldı 

Sayın A. Kemal KAŞKAR,

Önder Gazetesinde internet sitenizdeki tarihlere göre 17 Şubat, 1 Mart ve 3 Haziran 2016 tarihlerinde ‘Balavca Deresi’ ile ilgili çıkan yazınıza istinaden size hazırlamış olduğumuz bilgilendirme notudur.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü olarak kış mevsiminde il genelinde derelerin temizlenmesi ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerimizi almak adına 98 bin 104 metrelik bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızı an ve an siz değerli basın mensuplarımıza MUSKİ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğümüz aracılığıyla haber olarak sunduk.

Bu çalışmalarımızın içerisinde Su ve Kanal Dairesi Başkanlığımıza bağlı Milas 2. Bölge Şube Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından 22 Eylül 2015 ile 26 Kasım 2015 tarihleri arasında ise Balavca deresinin temizliğini gerçekleştirdik. Toplamda 6 bin 500 metreyi bulan bir temizlik çalışmasıyla Milas ilçemizin en uzun derelerinden biri olan Balavca deresinin temizliğini gerçekleştirmiş olduk. Bu çalışmamızın haberleri de gazetenizin 22 Kasım 2015 tarihli “Balavca Deresi yağışlı günlere hazırlanıyor”, 27 Aralık 2015 tarihli “Balavca yağışlara hazır!” başlıklı haberlerinizle okurlarınıza duyurmuştunuz.

 

‘Balavca’da Atık Sular’

Bu bilgiler doğrultusunda 17 Şubat, 1 Mart ve 3 Haziran 2016 tarihlerinde ‘Balavca’da Atık Sular’ başlıklı 3 seri olarak yayınlamış olduğunuz yazınızla ilgili olarak şu bilgilileri sizinle paylaşmak isteriz;

Kuruluşumuzdan bu yana Balavca deresinde yapmış olduğumuz çalışmaların ilk ayağı olarak 2015 yılının son aylarında 2 aylık süre sonunda toplam 6 bin 500 metre dere temizliğini gerçekleştirdik. Ayrıca şunu belirtmeliyiz ki, Balavca deresine yağmur suyu bağlantısı bulunmaktadır. Bunlar haricinde daha önce dereye bağlantısının olduğunu tespit ettiğimiz 10 ayrı kanalizasyon hattının bağlantılarını iptal ederek yeni yapılmış olan kanalizasyon şebekesine bağlantılarını gerçekleştirdik. Şu anda 5 ayrı noktada da tespit ettiğimiz kanalizasyon bağlantılarının dereye bağlantısını iptal etmek üzere çalışmalarımız sürüyor. Bu 5 noktanın da en kısa sürede bağlantıları iptal edilerek kanalizasyon şebekesine bağlantıları yapılacaktır.

Bu çalışmamızın ardından temizleme çalışmasını bitirdiğimiz Balavca deresinde oluşan veya oluşabilecek bitki ve diğer yabani otların oluşmasını engelleyecek çalışmalarımız da sürmektedir.

 

Balavca deresinin görsel

anlamda değişimini

sağlayacak bir

çalışma da

Son olarak şunu belirtmeliyiz ki, MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak il genelinde şehir merkezlerinde bulunan derelerin görsel açıdan en uygun dereceye gelmesi için proje çalışmalarımız sürmektedir. Bu doğrultuda Milas ilçemizin şehir merkezinde bulunan Balavca deresinin görsel anlamda değişimini sağlayacak bir çalışma da projelerimiz içerisinde bulunmaktadır.

Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

 

Teşekkür

Gazeteciler olarak içtenlikli çabalarımızı karşılıksız bırakmayan duyarlılıkları için MUSKİ yöneticilerine özel teşekkürlerimizle birlikte MUSKİ Genel Müdürü Sayın Baki Ülgen’in şahsında tüm MUSKİ çalışanlarına kolaylıklar diliyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık