‘Kahrolsun terörizm!’

ÖNDER Haber -

‘Kahrolsun terörizm!’

Terör yine canlarımızı yaktı.

Lanetliyoruz!... Lanetliyoruz!... Lanetliyoruz!... Lanetliyoruz!...

Ülkemizi, tüm yurttaşlarımızı bu gözü dönmüş katillerin hedefi haline getirenleri istifaya çağırıyoruz ...

Suruç, Diyarbakır, Ankara, Bursa, İstanbul’daki pekçok terör saldırısından sonra, son olarak önceki gece İstanbul Atatürk Havalimanı’nın dış hatlar terminalinde bombalar patladı, insanlarımız kurşunlandı. Yine canımız, canlarımız yandı.. Olan bitenin, bizim devletimizin, hükümetimizin icraatlarından ayrı düşünülmesi mümkün mü? Çevremizde ve dünyada, neredeyse dost olduğumuz hiç bir ülke kalmamış iken, bir taraftan da ülkemizi Suriye bataklığının şeriatçı tarafının arkasında tutan politikaların, ülkemizi bu hallere soktuğu açık değil mi?

Akan kanların sorumluluğu, kuşkusuz bu ülkeyi idare edenlerin üzerindedir. Bahane ve gerekçe üretmeyi bir tarafa bırakarak, yaptıklarının sorumluluğunu üstlenerek, derhal istifa etmelidirler.

 

“Tüm sorumlular derhal

istifa etmelidir!”

Konuyla ilgili, siyasi partiler ve demokratik toplum kuruluşlarından, sendikalardan pek çok açıklama yapılıyor.

Eğitim Sen Milas Temsilciliği’nin konuyla ilgili açıklaması da şöyle ...

Güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde alındığı iddia edilen İstanbul Atatürk Havalimanı’na yönelik 28 Haziran 2016 tarihinde acımasız bir saldırı gerçekleşmiş, resmi açıklamalara göre 36 kişi hayatını kaybetmiş, 147 kişi yaralanmıştır. Eğitim Sen olarak İstanbul’da bu insanlık dışı saldırıyı gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyor, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Türkiye’yi izlediği yanlış politikalar nedeniyle bu tür saldırıların hedefi haline getirenler, Türkiye’nin her fırsatta “büyük ve güçlü bir ülke” olduğundan bahsedenler, yaşanan ölümlere rağmen yine “hiçbir güvenlik zafiyeti olmadığını” iddia ederek hepimizle dalga geçmiştir.

Ülkeyi yönetenlerin halka yönelik her saldırı sonrasında benzer açıklamalar yaparak siyasi sorumluluktan kaçınmaya çalışması, katillerin ve arkasındaki güçlerin kimler olduğunun bilinmesine rağmen açıklamaktan çekinmesi dikkat çekicidir.

Daha önce benzer saldırılarda olduğu gibi, göz göre göre yaşanan saldırıları önlemek yerine, olay gerçekleşir gerçekleşmez “yayın yasağı” getirilmesi, iktidarın siyasi sorumluluğunu gizlemekten ve halkın doğru haber almasını engellemekten başka bir anlam taşımamaktadır.

Aylardır kimler tarafından, nasıl ve hangi amaçlarla gerçekleştirildiği bilinen bu tür saldırılar aslında insanlığın ortak değerlerini hedef almaktadır. Bu tür saldırı ve katliamlarla halkları, işçi ve emekçileri korkutmak, yıldırmak ve sindirmenin hedeflendiği açıktır.

Ortadoğu ülkelerinin yıllardır, Türkiye ve Avrupa ülkelerinin son dönemde benzer saldırıların hedefi olması, tek tek ülkelerdeki siyasi iktidarların kendi çıkarları için izlemiş oldukları emperyalist politikaların, savaş ve şiddeti besleyen adımlarının nasıl acımasız sonuçlara yol açtığını bir kez daha göstermiştir.

Ankara’da ya da İstanbul’da, Bağdat’ta ya da Paris’te, Şam’da ya da Brüksel’de, dünyanın neresinde olursa olsun, doğrudan halka yönelik olarak gerçekleştirilen bu tür saldırılar, insanlığın en temel değerlerine meydan okuyan IŞİD barbarlığına, içerdeki ve dışardaki siyasi destekçilerine karşı ortak tutum almak ve mücadele etmek gerektiğini göstermektedir.

Bugüne kadar bu tür saldırı tehditlerini hafife alanlar, tüm uyarılara rağmen görmezden gelenler, halkın can güvenliğini tehlikeye atan tüm sorumlular derhal istifa etmelidir!

AKP Muğla İl Başkanı

Kadem Mete

İstanbul Atatürk Havalimanında meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Terör, bu alçak saldırıyla acımasızlığını bir kez daha göstermiş, kandan ve gözyaşından beslendiğini bir kez daha ıspat etmiştir. Böylesi mübarek bir ayda hiçbir inanç ve değere sığmayan bu hain saldırıyı gerçekleştiren eli kanlı insanlar hiçbir ayrım yapmadan masum insanlarımızın canlarını hedef almışlardır.

Şu iyi bilinmelidir ki, terör sadece Türkiye’nin bir meselesi olmamıştır. Terör insanlığın ortak düşmanıdır. Bu gerçek asla değişmeyecek ve dünya terör karşısında Türkiye’nin verdiği mücadeleyi vermedikçe de başarı sağlanamayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti teröre ve onun eli kanlı üyelerine fırsat vermeyecektir. Terörle mücadelede bu denli kararlı olduğumuz ve önemli mesafe kat ettiğimiz bu dönemde yapılan bu hain saldırı Türkiyemizi asla yolundan alıkoyamayacaktır.

Menfur saldırıda hayatını kaybeden sivillerimize bir kez daha rahmet diliyorum. Terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Milletimizin başı sağolsun.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık