5 bin 586 öğrenci Atapark’ta ‘Topaç Çevirdi’

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

5 bin 586 öğrenci Atapark’ta ‘Topaç Çevirdi’

İlçemiz Milas, Guinness Rekorlar Kitabına, rekor sayıda kişiyle ‘Topaç Çevirme’ alanında girdi.

Guinness Rekorlar Kitabına girmek için ülkemizdeki 69’uncu rekor denemesi Milas Atapark’ta yapıldı. 5 bin 586 öğrencinin verilen işaretle birlikte aynı anda topaç çevirmesiyle Guinness Rekorlar Kitabına girilirken, kuruluşun Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural’ın sonucu ilan etmesiyle birlikte Atapark’ta çok büyük bir coşku yaşandı ...

12 Mayıs’ta başlayıp 18 Mayıs’a dek sürecek olan 1. Uluslararası Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği’nin 5’inci günü olan dün, program ‘Kortej Yürüyüşü’ ile başladı. Sakarya İlkokulu önünde başlayan ve kent merkezinde devam eden yürüyüş Atapark’ta sona erdi.

Festival - Şenlik programının resmi açılışı için düzenlenen törene Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve tüm ilçe protokolünün yanı sıra; Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, festivale katkıda bulunan Su Ürünleri firmalarının temsilcileri, AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete, ilçemizden siyasi parti temsilcileri, Meslek Odaları ile STK’ların yöneticileri, öğretmenler, öğrencilerle birlikte kalabalık bir yurttaş topluluğu katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşması, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından yapılırken, törende daha sonra Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Su Ürünleri Firmaları adına Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İhsan Bozan ve Milas Kaymakamı Eren Arslan birer konuşma yaptılar.

Festivalin Çocuk Oyunları Şenliği ile birleştirilmesine, böylelikle çocukların; bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi teknolojik ürünlerin abartılı-ölçüsüz kullanılmasıyla oluşan bir tür bağımlılıktan bir nebze olsun kurtarılarak geleneksel çocuk oyunlarını tanımasının amaçlandığına dikkat çekildi.

Yapılan konuşmaların ardından Milas Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin oluşturduğu Topluluk tarafından Halk Oyunları gösterisi sunuldu. Ardından, yurtdışından gelen konuk öğrenci ve öğretmenler, etkinliklere davet edilmeleri ve kendilerine gösterilen misafirperverlik için kendi dillerinde teşekkür ederken, Macaristan ve Kosova’dan gelen konuklar bu konuşmayı Türkçe olarak yaptılar.

 

Ve rekor!...

6 gün boyunca birçok etkinliğin yer aldığı – yer alacağı Festival ve Çocuk Oyunları Şenliği’nde kuşkusuz en önemli bölüm, ilçemiz Milas’ta iki konuda Guinness Dünya Rekorlar Kitabına girilmesine ilişkin denemeydi. Bunlardan ilki olan ve 5 bin 586 öğrencinin aynı anda Atapark’ta ‘Topaç Çevirme’ denemesi, başarıyla sonuçlandı.

Kuruluşun Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural tarafından denemenin başarılı olduğu ve Türkiye olarak 69’ncu rekorun, ‘Topaç Çevirme’ denemesi olarak tescillendiği ilan edildi. Bu ifadeler üzerine Atapark bir anda tam anlamıyla şölen yerine dönüştü. Davul-zurna-konfeti-alkış ve çekilen halaylarla kutlanan karar, tüm protokol ve görevliler tarafından imza altına alındı.

Törende dikkat çeken bir başka ayrıntı ise, öğrencilerden sonra protokol üyelerinin de topaç çevirmeleriydi. Bu durum, meydanda renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. Tüm protokol üyeleri arasında en iyi topaç çeviren ise Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş olurken, törenin son bölümünde tüm katılımcılara birer teşekkür belgesi verildi.

Dünkü Festival-Şenlik programı, Sınır Tanımayan Şefler Derneği (AREGALA) tarafından sunulan yemek gösterisi ve standların gezilmesiyle sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık