“RESMİ HİZMETE MAHSUSTUR” mudur?

A.Kemal KAŞKAR -

“RESMİ HİZMETE MAHSUSTUR” mudur?

M.Önol Karadeveci Rehabilitasyon Merkezi’nin yanında, Balavca Deresine paralel uzanan toprak yolun (Irmak Sokak) kenarında duruyor bu araba. Ne kadar zamandır duruyor bilemiyorum. Çevrede görebildiğim bir iki hemşehrime sordum, “epeydir” dediler.

Neyse, bu arabanın mühim bir özelliği olduğunu sonradan fark ediyorum:

Sol ve sağ ön kapılarının alt kısmında “RESMİ HİZMETE MAHSUSTUR” yazıyor.

Bu durumu fark edince: Acaba bu duruşuyla da verdiği bir ‘resmi hizmet’ var mı? diye şüpheye düştüm.

‘RESMİ’ bir durum söz konusu olunca malûm, akan suların bile durma ihtimali beliriverir sevgili ülkemde!?

Bu bakımdan bi sorayım dedim:

İşbu “RESMİ HİZMETE MAHSUS” olduğu kapılarında yazılı araç, gerçekten de orada “RESMİ BİR HİZMET” mi ifa etmektedir? Yani bu araç halâ “RESMİ HİZMETE MAHSUSTUR” mudur?

Eğer öyle bir durum söz konusu değilse ve konu sıradan bir şekilde terk edilip unutulmaktan ibaretse, resmi hizmetlerden sorumlu sevgili yetkililerimize anımsatayım istedim …

Şimdi, pek çok sevgili hemşehrim de haklı olarak:

“Yahu arkadaş, Milas’ın her yerinde böyle böyle terkedilmiş, çürüyen araçlar var … İlçemizin bazı yerleri bu bakımdan hurdalık görüntüsü veriyor!” diyecek …

Doğru.

Doğru ama, bu gibi haberlerin sık olmayan aralarla yapılmasında ve elbette işin içinde ‘ilgi çekici bir haber değeri fazlası’ bulunmasında fayda var.

Bence bu hurda araç, ‘ilgi çekici bir haber değeri’ni fazlasıyla içeriyor …

Ve belki de, ilçemizin her yerlerine terkedilmiş hurda araçlar sorununa bir çare bulunması ve bu konuda bir ‘kent kültürü dersi’ vermek bakımlarından ‘RESMİ VE DE ÖZEL OLARAKTAN MAHSUS BİR HİZMET’ vermiş de olacak böylece giderayak … Kim bilir?

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık