Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

5 kıtadan 47 ülke, 128 sporcu Fethiye’de buluştu

​​​​​​​Dünya 18 yaş altı kızlar ve erkekler Tenis Şampiyonası 07-14 Kasım tarihleri arasında Muğla Fethiye Göcek’te Tenis Kulübü Kortlarında başladı.

5 kıtadan 47 ülke, 128 sporcu Fethiye’de buluştu
  • 11 November 2020, Wednesday 12:48

5 Kıtadan gelen 47 ülkenin 128 sporcusunun buluştuğu Dünya Gençler Tenis Şampiyonasına Fenerbahçe’nin Efsanevi Futbolcusu Alex de Souza’nın kızı Maria Eduarda De Souza ülkesi Brezilya adına katılıyor.

Amerika, Avusturalya, Çin, Japonya, Güney Kore, Almanya, İngiltere, İspanya, Kolombiya, Brezilya ve ev sahibi Türkiye’nin katıldığı 18 yaş altı genç kızlar ve erkekler Dünya Tenis Şampiyonası 7 Kasım tarihinde eleme karşılaşmalarıyla başladı.

09-14 Kasım tarihleri arasında Finaller ve Ana Tablo maçlarıyla sürecek olan Tenis Şampiyonasında, 13 Kasım tarihinde Çiftler Final, 14 Kasım tarihinde Tekler Final Maçları yapılacak ve düzenlenecek olan ödül töreni sonrası turnuva tamamlanacak.

Tenis Şampiyonasında ülkemizi temsil eden Göcek Tenis Kulübünün 6 sporcusu şampiyonada tekler bölümünde maçlarını sürdürüyor.

Göcek Tenis Kulübü Başkanı Yavuz Özdoğan, şampiyona ile ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Yavuz Özdoğan “Öncelikle böyle bir önemli organizasyonu ilimizde yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Hem Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün, hem de Fethiye Belediye Başkanlığımızın katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Bu pandemi döneminde onların desteği olmadan bu organizasyonu yapma konusunda çok zorlanırdık. Final maçları için yöremizdeki tenis severleri bekliyoruz.10 yıllık uğraş sonunda bu turnuvayı şehrimize getirebildik. Bu turnuvayı eksiksiz yaparsak önümüzdeki dönemde daha çok ve daha büyük turnuva organizasyonları alabileceğiz”dedi.

Göcek’te yapılan 18 yaş altı gençler Tenis Turnuvasını yakından takip eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman “Yeryüzü cennetlerimizden biri olan Göcek’te pandemi sürecinde böylesine büyük ve önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünya 18 yaş altı Kızlar ve Erkekler Tenis Şampiyonasına 5 Kıtadan 47 ülke katılmaktadır. Ülkemizin köklü ve büyük kulüplerinden biri olan Fenerbahçe’de oynamış efsanevi futbolcu Alex De Souza’nın kızı olan Maria Eduarda De Souza’nın da içlerinde bulunduğu tüm sporcularımızı ilimizde görmekten ve onları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Turizmde Marka Kent olan Muğla’mızın Spor Turizminde de bir Marka Kent olduğunu bir kez daha görüyoruz. Pandemi sürecinde tüm tedbirlere uyularak bu turnuvaya ev sahipliği yapan Göcek Tenis Kulübümüze teşekkür ediyor, turnuvaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Önümüzdeki süreçte ilimiz genelinde Ulusal ve Uluslar arası düzeyde birçok turnuvaya ev sahipliği yaparak ilimizde turizmin spor organizasyonlarıyla 12 aya yayılması konusunda çabalarımız devam edecektir”dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, şampiyona hatırası olarak Alex De Souza’nın kızı Maria Edauarda De Souza’ya 48 sırt numaralı Milli Takım Formasını hediye etti.

 

 

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis