Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

500 yıllık köprü ayağa kaldırılıyor

Milas’ta Osmanlı dönemi eseri olarak kesme taştan yapılan iki köprüden biri olan tarihi Sarıçay Köprüsü, restore edilip güçlendirilerek gelecek kuşaklara aktarılacak.

500 yıllık köprü ayağa kaldırılıyor

Milas’ta İzmir yolu kenarındaki tarihi Sarıçay Köprüsü, uzun bir süredir zamana direniyor. Milas merkezdeki Balavca Deresi üzerinde bulunan tarihi köprünün yanı sıra Milas’ın Osmanlı dönemi iki tarihi köprüsünden biri olan Sarıçay Köprüsü, Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğünün başlattığı “Tarihi Sarıçay Köprüsü Restorasyonu İşi” projesi ile güçlendirilerek gelecek kuşaklara kazandırılacak.
Restorasyon ihalesini alan firmanın, restorasyonu 15.11.2019 - 26.02.2023 tarihleri arasında tamamlaması beklenirken, tarihi köprünün etrafında temizlik çalışması yapıldı. Restorasyon için gerekli lojistik alt yapı ise hazırlanıyor. Bir bölümü yıkılan tarihi köprünün korunmasına yönelik başlatılan restorasyon çalışması, yöre halkında ve Milas’ın kültürel değerlerine merakı olanları sevindirdi.
TARİHİ SARIÇAY KÖPRÜSÜ
Sarıçay üzerinde bulunan bu köprünün kitabesi bulunmadığından yapım tarihi bilinmiyor. Bununla birlikte mimari üslubundan Osmanlı döneminde, XVI.yüzyılda yapıldığı sanılıyor. Köprü, kesme taştan yapılmış olup, sel sularından zarar görmüş, günümüze harap bir durumda gelebilmiş durumda. Köprü ayaklarından biri ise ne yazık ki yıkılmış durumda.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis