8 MART İÇİN KAHVALTIDA BULUŞTULAR..

29 Ekim Kadınları Derneği Milas Şubesi, 9 Mart Cumartesi sabahı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü anma ve kutlama amacıyla, Havuzbaşı Restaurant’ta bir kahvaltılı buluşma düzenledi.

8 MART İÇİN KAHVALTIDA BULUŞTULAR..
  • 09 March 2024, Saturday 19:30

CHP Muğla Milletvekili Gizem Sayar Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Milas Belediye Başkan Adayı Fevzi Topuz, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ve meclis üyeleri ile üye adayları ve çok kalabalık bir kadın katılımıyla gerçekleşen kahvaltıda, Akbelen’in direnişçi kadınlarıyla 31 Mart yerel seçimlerinde muhtarlık için yarışan kadın adaylar dikkati çekiyordu.

Dernek Başkanı Ayşe Güzide Çereren’in açış konuşması ve saygı duruşu ile İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile CHP Milas Belediye Başkan Adayı Fevzi Topuz ve CHP Muğla Milletvekili Gizem Sayar Özcan birer konuşma yaptılar.

Başkan Tokat’ın konuşması, 8 Mart kutlamalarının anlamı ve önemi üzerine güzel bir özetleme niteliğindeydi.

Öncelikle 8 Mart’ların, 1857 yılında ABD’de bir fabrikada daha iyi yaşam koşulları ve daha iyi bir ücret için mücadele eden kadın işçilerin direnişinin, yöneticiler tarafından yangın çıkartılarak bastırılmak istenmesi sırasında 129 kadın işçinin yanarak ölmesinden yıllar sonra Birleşmiş Milletlerin aldığı bir kararla kadın işçilerin hak mücadelelerinin sembolü olarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilan edilmesiyle tüm dünyada yaygınlaştığını belirterek, “8 Mart’larda öncelikle biz, hem ABD’de yakılarak öldürülen 129 kadın işçi yanında, hak mücadelelerinde kaybettiğimiz tüm emekçi kadınları anmak için toplanıyoruz. Ancak 8 Mart’ın bir de kutlama yanı vardır ki, bu da doğrudur. Kadınların toplum içinde, hukuk önünde eşitlik mücadelesinin vardığı kazanımları kutlamak da 8 Mart anmalarının bir parçasını teşkil etmektedir” diyerek, 8 Mart’ın bu ikili yönüne işaret etti.

Daha sonra Fevzi Topuz ve Gizem Sayar Özcan’ın konuşmalarının ardından, Fevzi Topuz ve ekibi, Mustafa İlker Gürkan’ın Bodrum’daki cenaze törenine katılmak ve ardından seçim çalışmalarına katılmak üzere ayrıldılar.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık