80 bin Euro bütçeli proje kabul edildi…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Öğrenme güçlüğü bir hastalık değildir” adlı Erasmus Projesi, Avrupa Birliği tarafından kabul edildi. 80 bin Euro bütçeli proje 2 yıl sürecek.

80 bin Euro bütçeli proje kabul edildi…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ilçemizdeki; Selimiye, Ören, Ovakışlacık, Kıyıkışlacık, 23 Nisan, Fatih, Sakarya ve Atatürk ilk ve ortaokulunda görevli öğretmen kadrosunun yüzde 20’sinin katılacağı proje, 1 Ocak 2019-31 Aralık 2020 tarihleri arasında uygulamaya konulacak.

‘Öğrenme Güçlüğü Bir Hastalık Değildir’ konulu proje; Almanya, İspanya, Portekiz, İtalya ve Çekya’da belirlenen okullarla birlikte yürütülecek. 2 yıl sürecek olan proje ile ilgili Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Başarısızlıkla mücadele etmek ve ilçe başarı ortalamasını kaliteli bir eğitimle yükseltmek istiyoruz. Proje kapsamında öğretmenlerimizin, Avrupa’daki iyi uygulamaları yerinde görmelerini sağlayacağız. Avrupa Birliği Konseyi sonuç bildirgesi hedeflerinden biri de eğitim ve öğretimin verimliliğinin artırılmasıdır. Buna dayalı olarak da öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler, ilkokul ve ortaokul kademelerinde desteklenmelidir. Bunun için dezavantajlı öğrencilere yönelik yenilikçi müfredat uygulanmalıdır” derken, proje masraflarının Avrupa Birliği tarafından karşılanacağını ve projenin bütçesinin de 80.000 Euro olduğunu söyledi.

Projeyi hazırlayan Erasmus koordinatörü ve proje yürütücüsü Alirıza Kozak ise; “İlçemizdeki ilk ve ortaokullardan seçilen öğretmenlerimiz; Portekiz, İspanya, Almanya, Çekya ve İtalya’da; Dikkat eksikliği, Disleksi, Hiperaktivite, Yaratıcılık, Drama ve Özel İhtiyaç Eğitimi kurslarına katılacak” dedi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık