94 çuval sahte gübre ele geçirildi

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 94 çuval sahte gübre ele geçirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sahte gübre ve tarım ürünlerine yönelik çiftçileri uyardı.

94 çuval sahte gübre ele geçirildi
  • 27 February 2022, Sunday 16:12

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan telefon ihbarında, Ortaca Devlet Hastanesi açık otoparkı yakınlarında yasal olmayan şartlarda, içeriği belli olmayan, gübre yığınının olduğu bildirildi. Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin birlikte yaptığı incelemede 88 adet 50 kg’lık ile 6 adet 50 kg’lık çuvalda gübre olmak üzere toplam 94 adet çuval gübre ele geçirildi. İnceleme sonucu gübrelerin; Gübre Takip Sisteminde kaydının olmadığı, DNA bandrol bulunmadığı görülmüş, yöre halkının beyanına göre gübre satışının yapıldığı tespit edildi. Konuyla ilgili incelemeler yapılarak gerekli yasal süreç başlatıldı. Söz konusu ürünler, yediemine alınarak,  Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sahte olup olmadığının kontrolü amaçlı numune alındı. Analiz raporu sonucuna göre satışı yapan kişilerle ilgili idari ve adli işlemler yapılacağı bildirildi. 

Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yaptığı uyarıda, “Gübreleri ‘Gübre Dağıtıcı’ belgeli bayilerden satın almaya ve gübrelerin etiketlerinde mutlaka GTS Barkod veya GTS Bandrol bulunmasına dikkat edelim.” denildi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık