Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

96 yaşında… Sonsuza kadar yaşayacak…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen kutlamalar, dün Atapark Meydanı’nda yapılan çelenk töreni ile başladı. Cumhuriyetin ilanının 96. yılı, bugün Milas’ta düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. 

96 yaşında… Sonsuza kadar yaşayacak…

29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, 96 yaşında. Cumhuriyetin ilanının 96. Yılı kapsamında düzenlenecek olan tören ve kutlamalar, dün öğle saatlerinde gerçekleştirilen çelenk töreni ile başladı. Atapark Meydanı’nda gerçekleştirilen törene; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milas Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe’nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören, protokol üyelerinin Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Daha sonra ise hep birlikte şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bugün saat 9.00’da Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın makamda tebrik kabulü ile devam edecek. 
Daha sonra ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak, Kaymakam Arslan tarafından bir konuşma gerçekleştirilecek. Tören; şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi, ödül töreni ve tören geçişinin ardından sona erecek.

FENER ALAYI SAAT 20.00’DE
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 96. yılı kutlamaları kapsamında Milas Belediyesi tarafından fener alayı yürüyüşü organize edildi. 
Düzenlenecek olan fener alayı yürüyüşü saat 20:00’da Atapark Meydanı’ndan başlayacak. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,  fener alayı yürüyüşüne tüm vatandaşları davet etti. 
Boğaziçi Mahallesi sakinleri ise Cumhuriyet Bayramı’nı 30 Ekim akşamı fener alayı ile kutlayacak. Saat 19.00’da düzenlenecek olan fener alayı, Boğaziçi Mahallesi Aile Çay Bahçesi’nden başlayacak.

BAFALILAR TİYATRO İLE ŞENLENECEK
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bafa Mahalle Muhtarlığı tarafından da etkinlikler düzenlendi. Bafa’da düzenlenen etkinlik, açık pazar yerinde saat 19.00’da zeytin hasadı yemeği ile başlayacak.
Etkinlikler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ve saat 19.30'da Hüsnü Ertung’un yazıp yönettiği ‘Latmos'a rahmet geldi’ adlı tiyatro gösterisi ile devam edecek.
Saatler 20.45’i gösterdiğinde ise Yörük Obaları Derneği Folklor Ekibi tarafından bir gösteri sunulacak. Etkinlikler, 21.30’da Müzik Öğretmeni Ali Çakır ve öğrencileri tarafından sunulacak müzik dinletisi ile sona erecek.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık