Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Aydınlık yarınlara cumhuriyetle varılacak”

Cumhuriyetimizin ilanının 96. yıl dönümü bir kez daha coşku ve gururla kutlandı. Atapark Meydanı’nda yüzlerce vatandaşın ve öğrencinin katıldığı tören ve kutlamalar, ‘Hakimiyetin kayıtsız şartsız millette’ olduğunu tüm dünyaya gösterdi.

“Aydınlık yarınlara cumhuriyetle varılacak”

Milas’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene yüzlerce vatandaş ve öğrenci katıldı. 
Tören, ilk olarak Milas Kaymakamlığı makamında tebriklerin kabulü ile başladı. Milas Kaymakamı Eren Arslan, Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe ve Baro Temsilcisi Ozan Güngör tebrikleri kabul etti.
Tören, Atapark Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Burada konuşan Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.
Kaymakam Arslan ayrıca, “Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, büyük Türk milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegâne biçimi cumhuriyettir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş, devletimiz dünyanın en güçlü ekonomisine ve ordusuna sahip ülkeler arasına girmeyi başarmıştır.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Milas Anadolu Lisesi öğrencileri Meriç İnpınar ve İltan Bilge tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Tören; resim, şiir ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmalarda ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Törende son olarak Milas Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterilerini sundu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının en gurur verici bölümü ise tören geçişi oldu. Milas’ta görev yapan öğretmenler ve öğrenciler, Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi Bando Takımı’nın marşlarıyla geçiş yaptı. Tören kortejinin sonunda ise gaziler ve askerler yer aldı. Gazilerin ve askerlerin geçişi vatandaşlardan yoğun alkış aldı.
Törenin ardından Sinners Motosiklet Kulübünün öncülüğünde Milas’ta yaşayan motosiklet sürücüleri vatandaşları selamladı.
29 Ekim kutlamaları; Milas Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ile devam edecek.  Etkinlik, saat 20.00’de başlayacak.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık