AB coğrafi işareti, markalaşmayı arttırdı

Milas'ta zeytinyağına AB coğrafi işareti alınmasıyla birlikte başlayan markalaşma artışı sürerken 67'inci zeytinyağı markası "Milas Hasadı" oldu.

AB coğrafi işareti, markalaşmayı arttırdı

 Aslen Urfalı olan ve Didim'e yerleştikten sonra zeytin ve zeytinyağı üretimine ilgi duyarak Milas'ın Bafa ve Selimiye mahallelerinde 10 dekarlık zeytinlik satın alan ve kurduğu Milas Doğa Zeytincilik Ltd. Şirketi ile zeytinyağı üretimine başlayan Recep Eşber Kaynak "Milas Hasadı" markasını aldı. Zeytinliğinden elde ettiği zeytinyağının AB coğrafi işaret ölçütlerine uygunluğunu belgeleyen Recep Eşber Kaynak, MİTSO'dan "Milas Hasadı" zeytinyağına AB coğrafi işareti aldı.Böylece Milas Hasadı, MİTSO'dan AB coğrafi işareti alan 67'inci zeytinyağı markası oldu.

Zeytin Hasadı markalı zeytinyağına AB coğrafi işareti belgesini MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'in elinden alan Recep Eşber Kaynak "Ben Urfalıyım. Fuar lojistiği üzerine İstanbul'da 22 yıl çalıştım İstanbul Ticaret Odasında görev yaptım. Sonunda Didim'e yerleşince zeytin ve zeytinyağına ilgi duymaya başladım. Yaptığım araştırma sonucunda bu işi en iyi Milas'ta yapabileceğime karar verdim. Böylece Milas'ın Bafa ve Selimiye mahallelerinde 10 dönüm zeytinlik alarak zeytinyağı üretimine başladım. Ürettiğimiz zeytinyağına AB coğrafi işareti almayı da başardım" dedi. Hedefinin kendi butik üretim tesisini kurmak olduğunu da belirten Recep Eşber Kaynak, Milas Zeytinyağına AB coğrafi işareti alınması nedeniyle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'e ve MİTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Soner Çamlıbelen'e teşekkür etti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas'ta AB coğrafi işaretli marka sayısının her geçen gün artmakta olduğunu belirterek "Bu da Milas zeytinyağında çok iyi bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Milas'ta hedeflediğimiz kaliteli üretim ve markalaşma giderek artıyor. Bundan çok büyük bir memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık