‘Abide’ projesini başarıyla uygulayan okullara belgeleri verildi

Önder Haber / Adem KANKAYNAR

‘Abide’ projesini başarıyla uygulayan okullara belgeleri verildi
  • 14 November 2018, Wednesday 6:59

Eğitim sistemimizde öğrenci seçme ve yerleştirme sınavlarında uygulanan çoktan seçmeli sorular yerine, öğrencilerin üst düzey zihinsel özelliklerini ölçmeye yarayan açık uçlu soru sistemi olan ‘ABİDE’ adlı projeyi ilk kez ilçemizde uygulayan ve başarıya ulaşan okullara, belgeleri Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından verildi.

Eğitim sistemimizde uygulanan ve öğrencilere kendi cevaplarını oluşturma imkânı vermeyen çoktan seçmeli sorular yerine, öğrencilerin cevapları kendilerinin oluşturmasına olanak sağlayan ve öğrencilerin üst düzey zihinsel özelliklerini ölçmeye yarayan ‘Abide’ adlı projeyi başarıyla uygulayan ilçemize bağlı Ortaköy, Selimiye Ortaokulu ve Kırcağız İlkokulu müdürlerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın makam odasında düzenlenen tören ile belgeleri verildi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, düzenlenen belge töreninde, eğitim sisteminde farklılık yaratan bir proje olduğuna dikkat çekerek; “Öğrencilerin kendi bilgisi, beceresi, zihinsel özelliklerini öne çıkaran ve ABİDE adı verilen projeyi, kırsaldaki 3 okulumuzun uygulaması, oradaki öğrencilerimizin de ufkunu açması adına son derece önemlidir.

Önümüzdeki süreçte bu öğrencilerimiz, projeden kazandıkları pratikle, sınavlarda daha başarılı olacaklardır. Öğrencilerimiz kazandıkları bu deneyimle ilerideki hayatlarında da başarılı olacaklardır. Örneğin önümüzde bir Aziz Sancar örneği var. Aziz Sancar kırsalda ve birleştirilmiş sınıflarda yetişmiş, daha sonra dünya çapında tanınan bir bilim adamı olmuş, ödüller almıştır. İnşallah bizim çocuklarımız da ileride bu insanları örnek alarak kendileri de bu başarıları yakalar ve ülkemize ve milletimize hatta tüm insanlığa hizmet ederler.

Çocuklarımızın ufkunu ve zihinlerini açma ve genişletme adına yapılan bu çalışma için emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, kendilerini kutluyorum” dedi ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Alirıza Kozak’ın da katıldığı törende, okul müdürlerine belgelerini teslim etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık