Adalet Kervanı Yarın Milas’ta olacak

​​​​​​​Muğla’da termik santrallerin mahkeme kararlarına uyularak kapatılması ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla oluşturulan Muğla Adalet Kervanı, 20 Ekim Cuma günü Datça’dan yola çıktı. Adalet Kervan’ının beşinci durağı Milas olacak.

Adalet Kervanı Yarın Milas’ta olacak
  • 24 October 2023, Tuesday 15:03

Muğla’da mahkemece kapatılmasına karar verilen termik santrallerin doğa ve insan sağlığına verdiği zararlara dikkat çekmek için yürüyüş başlatıldı. Toplumda farkındalık yaratmak ve santrallerin mahkeme kararlarına uyularak kapatılması için Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARDOK), Muğla Çevre Platformu, İklim Adaleti Koalisyonu ve Ekoloji Birliği tarafından Muğla Adalet Kervanı oluşturuldu.

Datça’dan Cuma günü başlayan Adalet Kervanı, Marmaris, Akyaka, Menteşe, Yatağan’da yapılan programların ardından 25 Ekim Çarşamba günü Milas’ta olacak. Milas’ta karşılama ve gün boyu bir dizi program gerçekleşecek.

Milas MUÇEP tarafından hazırlanan programının detayları şu şekilde; saat 11’de Atapark’ta Adalet Kervanı karşılanama, 11.15 ile 12.30 arası broşür, bildiri dağıtımı, 12.30 Atapark basın açıklaması, 13’te Güllük’e hareket, 14’te Güllük’te bildiri dağıtımı ve okunması, 15’te Bargilya’ya (Boğaziçi) hareket, 16’de Bargilya’da bildiri dağıtımı ve okunması.

Ardından 26 Ekim Perşembe günü Bodrum, 27 Ekim Cuma günü Ören ziyaretinin ardından 28 Ekim’de ağaç kesimleri ile gündeme gelen Akbelen’de sona erecek.

Muğla Adalet Kervanı adına yapılan ortak açıklamada şöyle denildi:

KÖMÜR SAHALARI KÖYLERİMİZİ YOK EDİYOR

“Muğla’ya adalet için yollardayız. Hukuk devleti ilkesi yargı kararlarının uygulanmasını gerektirir. Mahkemelerin verdiği kapatma kararı uygulanmıyor. Türkiye’nin Muğla’daki santrallerin ürettiği elektriğe ihtiyacı yok. Kamu kaynakları termik santrallere aktarılıyor. Termik santraller usulsüz çevre izinleri ile çalıştırılıyor. Termik santraller aşırı hava kirliliğine yol açıyor.

DOĞAYA ZULÜM BİTSİN

Termik santraller aşırı su tüketiyor. Kömür sahaları köylerimizi yok ediyor, insanları göçe zorluyor. Kömür sahaları ormanlarımızı yok ediyor. Kömür sahaları zeytinliklerimizi, tarım alanlarımızı yok ediyor. Termik santraller Muğla’da 68 binden fazla insanın erken ölümüne neden oldu. Kömür en çok da santralde ve madende çalışan emekçileri sağlığından ediyor. Mahkemenin Muğla’daki termik santraller için verdiği kapatma kararı uygulansın, doğaya ve insana yapılan bu zulüm bitsin. Tüm Muğla halkının desteğini bekliyoruz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık