ADD sandık başına gitti

Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi, Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı bugün gerçekleştirdi.

ADD sandık başına gitti

5 Ocak’ta Milas Belediyesi Aşkıdil Akarca Salonu’nda yapılması planlanan Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi Olağan Genel Kurul Toplantısı, yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle 12 Ocak’a ertelenmişti. 

Olağan genel kurul toplantısı, aynı gündemle Aşkıdil Akarca sahnesinde bugün saat 14.00'te yapıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi Olağan Genel Kurul Toplantısı’na CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı, Belediye meclis üyeleri, İYİ Partili yönetim kurulu üyeleri ve ADD üyeleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan toplantıda ilk konuşmayı ADD Şube Başkanı Gülçin Erşen yaptı. Erşen, 16 Ocak 2019 tarihindeki yönetim kurulu toplantısında Şube Başkanı olarak seçildiğini belirterek yıl boyunca birçok etkinlik, ziyaret ve çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. 2018-2019 Eğitim – Öğretim yılında 11 öğrenciye burs verildiğini belirten Erşen, "2019 – 2020 Eğitim – Öğretim yılında ise birisi lise, altısı üniversite öğrencisi olmak üzere, 7 öğrenciye burs vermeye başladık. Burs tutarını lise öğrencileri için aylık 150TL, üniversite öğrencileri için aylık 250TL olarak belirledik. Ayrıca, Erasmus programı ile Almanya’da eğitimine devam edecek geçen yılki bursiyerlerimizden birine Almanya’da yaşayan Milaslı bir işadamının maddi destek vermesini sağladık. Geçen yılki bursiyerlerimizden birine de yönetim kurulu üyelerimizden biri tarafından bu yıl 5 ay süreyle burs verilecek. Demokratik kitle örgütleri; topluma ve dolayısıyla ülkeye hizmet etmenin araçlarındandır. ADD çatısı altında, şube başkanı olarak yapmak istediklerimin pek çoğunu gerçekleştirememenin üzüntüsü içindeyim. Gençlik kollarını kurmak da bunlar arasında. Oysa, bizler Atatürk gibi gençlere güvenmeli, onları bilgilendirip, bilinçlendirerek ve çeşitli zeminlerde deneyim kazanmalarını sağlayarak, konumları ve kurumları gönül rahatlığı ile gençlere teslim edebilmeliyiz. Dilerim; bizden sonraki yönetimler, siyasi ve kişisel hırs ve çıkarlardan soyutlanmış olarak, Atatürkçü Düşünce’ye, Milas’a, topluma ve ülkeye yararlı çalışmaları gerçekleştirirler. Atatürk’ün izinden gidenin yolu mutlaka başarıya ve ışığa ulaşacaktır." dedi.  

Divan kurulunun belirlenmesi ve divana yetki verilmesinin ardından yönetim kurulu raporu okunarak ibra edildi. Denetim kurulu raporunun okunması ve ibrasının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu üyelerinin ve üst kurul delegelerinin seçimi yapıldı.

ADD Milas Şubesi'nin olağan genel kurulundaki seçimlere 40 üye katıldı, 35 üye oy kullandı. 1 oyun da geçersiz olduğu bildirildi. Alınan bilgiye göre yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Yeni Yönetim Kurulu Asil üyeleri: Refik Mutlu Aysun Yılmaz Mehmet Ateş Çağdaş Savaş Nuray Gözel Mustafa Ustaoğlu Sabahattin Akan Denetleme Kurul Denetleme Kurulu Asil üyeler: Cüneyt İlter Bisal Kale Faik Baklan Disiplin Kurulu Asil Üyeler Hüseyin Rahmi Özer Kasım Özkan Şakir Özdemir Üst Kurul Delegeleri: Ümit Özbek Tuncer Bükücü Halil Mutlu Gülçin Erşen

ADD'nin şube başkanı, yönetim kurulunun ilk toplantısıyla belirlenecek.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık