ADD’nin Şehitleri Anma Etkinliği İptal!

Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi’nce dün saat 12:30’da Atapark’ta yapılacağı duyurulan “Şehitlerimizle Buluşma ve Anma Etkinliği” iptal edildi.

ADD’nin Şehitleri Anma Etkinliği İptal!

 

Şube Başkanı Mehmet Ateş, dün sabah yaptığı açıklamada, “Sayın basın mensupları, Muğla Valiliği’nin 05/03/2020 tarihinde almış olduğu karar gereğince, savaş ve şehitlerimizle ilgili her türlü etkinlik, toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili yasa gereğince 10 gün süreyle yasaklanmıştır. Bu nedenle Atapark’taki şehitlerimizle buluşma ve anma etkinliğimiz iptal edilmiştir” dedi.
Etkinlik bu nedenle yapılamadı.
Mehmet Ateş, iptal edilen etkinliği duyururken, ADD Milas Yönetim Kurulu’nun dün saat 17:00’de dernek binasında bir basın açıklaması yapılacağını da duyurdu. Gazetemiz yayına hazırlanırken, toplantı devam ettiği için, konuyla ilgili haberimizi yarınki gazetemizde vereceğiz.

Valilik Kararı
Muğla Valiliği, 10 gün süreyle tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çelenk sunma, stant açma, imza toplama, bildiri, broşür dağıtma  vb. her türlü etkinlikleri, başka pek çok ilde olduğu gibi yasakladı.
Açıklamada, "Suriye'de şehitlerimiz ve gazilerimizin olduğu böylesi hassas bir dönemde, toplumda infial uyandıracak; milli, vicdani ve insani değerlere dokunacak, toplumsal iç barışı tehdit edebilecek şekilde “Savaşa Hayır” vb. konular adı altında; miting, yürüyüş, basın açıklaması, imza kampanyası, stant/ çadır açma, bildiri, afiş dağıtma vb. eylem ve etkinlikleri gerçekleştirecek grup/şahıslar ile vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel provokasyon amaçlı olayların olabileceği dikkate alındığında kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmektedir." denildi.

Açıklamada ayrıca, "Bu bağlamda, ilimiz sınırları dahilinde huzur ve güvenliğin, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, müessif  ve provokatif olayların yaşanmaması için, Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin Suriye’de yürütmekte olduğu askeri operasyonları eleştirmeye veya bu operasyonların sonlandırılması amacıyla kamuoyu oluşturmaya yönelik tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çelenk sunma, stant açma, imza toplama, bildiri, broşür dağıtma  vb. her türlü etkinlikler; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A ve 11/C maddeleri ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri hükümleri doğrultusunda. 05.03.2020 Perşembe gününden 14.03.2020 Cumartesi günü saat:23.59’a kadar (10) gün süreyle, ilimiz mülki sınırları içerisinde (il merkezi ve ilçelerimiz ile Jandarma Bölgeleri dâhil olmak üzere Muğla coğrafi sınırları içerisinde), yasaklanmıştır." İfadeleri kullanıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık