Bu fuar son fuar olabilir

​​​​​​​Bu yıl 11.'si düzenlenen Güney Ege Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. Törene Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve hiçbir milletvekili katılmazken, Milas'ın en büyük tarımsal işletmesi Milas Süt Birliği'nin stant açmaması dikkat çekti. Açılış konuşmasını yapan Expolink Fuarcılık yöneticisi Zeki Erdoğan , yeni fuar alanı hayata geçirilmez ise, fuarın sona ereceğini söyledi.

Bu fuar son fuar olabilir

Geçtiğimiz yıl bazı tartışmalarla yara alan Milas'ın markası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın 11.'si TARİŞ depolarında açıldı. Son iki yıldır bakanların katılımıyla düzenlenen açılış töreni, bu yıl oldukça sönük geçti. Muğla Valisi Esengül Civelek, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Yapar, Milas İlçe Emniyet Müdürü Erman Akkaya, Milas İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, MİTSO Başkanı Reşit Özer, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, TARİŞ Zeytinyağı Başkanı Kamil Gül ile birlikte AKP ve MHP'li temsilciler, kurumların ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen açılışa Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat başta olmak üzere hiçbir CHP'li temsilci katılım göstermedi.

 

SÜT BİRLİĞİ STANT AÇMADI

Milas'ın en büyük tarımsal işletmesi olan Milas Süt Birliği, fuarda ilk defa stant açmadı. Birliğin stant açmama sebebinin fuar alanındaki yetersizlikler olduğu öne sürüldü.

 

ERDOĞAN: "SON FUAR OLABİLİR"

Açılış töreninde ilk konuşmayı Expolink Fuarcılık yöneticisi Zeki Erdoğan yaptı. Erdoğan, "Bugün burada açılışını yaptığımız son fuarımız. Bu alan bundan sonraki süreçte bizlere tahsis edilmeyecek. İnşallah yöneticilerimiz bir an önce Milas’a bir fuar alanı kazandırırlar. Yoksa son fuar etkinliğimiz de olabilir. Gelecekte ne olacağını bilmiyoruz” dedi.

Açılışta konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek ise, fuarın hayırlı olmasını diledi.

 

FUARA GELEN DE GELMEYEN DE PİŞMAN

11. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda tarımsal makinelerden traktörlere, çiçekten fidana, yemden gıdaya kadar çok sayıda ürün yer aldı. Fuar alanının bir kısmının bir işletmeye kiralanması nedeniyle küçülen alana rağmen görülen çeşitlilik, vatandaşları memnun etti. Ancak yaşanan sağanak yağış sebebiyle çatıdan akan yağmur suyu, vatandaşların bir kısmını perişan etti. Fuar alanı konusunda 'bu böyle gitmez' diyen vatandaşlar, yetkililerden elini taşın altına koymasını istiyor.

Fuar 8 Mart Pazar günü akşamı sona erecek.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık