Afet Muğla’yı fena vurdu…

Yeni yıl ile başlayan soğuk ve yağışlı hava, başta ilçemiz olmak üzere Muğla’da büyük zararlara yol açtı. Geçtiğimiz hafta etkili olan yağışlar, ilçemizde iki gencin ölümüne neden olurken, beraberinde 850 dekar ekili alanda maddi zarara yol açtı.

Afet Muğla’yı fena vurdu…

Geride bıraktığımız Aralık ayının son günlerinde başlayan ve Ocak 2019’un ilk günlerinden itibaren etkisini artırarak devam ettiren soğuk ve yağışlı hava, tam anlamıyla Muğla’da hayatı felce uğrattı.

Marmaris, Fethiye, Köyceğiz, Ula ve Bodrum ile birlikte ilçemizde de tarım alanları sular altında kalırken, kanatlı hayvanların yanı sıra küçük ve büyükbaş hayvanların telef olmasına neden oldu.

26 Ocak’ta en üst seviyeye ulaşan ve uzun yıllardır bu yoğunlukta yağmayan yağış nedeniyle maalesef iki genç hayatını kaybederken; birbiri ardına yaşanan sel-hortum ve fırtına sebebiyle Milas’ta, toplam 850 dekarlık ekili alan(seralar dâhil) sular altında kaldı. Milas İlçe Tarım Müdürlüğü, yaşanan afet sonrası bölgede hasar tespit çalışmalarına başlarken, birçok noktada henüz sular çekilmediği için ne kadar bir alanın zarar gördüğü henüz netlik kazanmadı. Bunun yanında, karayollarının altındaki mazgalların tıkalı olması nedeniyle, yol kenarlarındaki ticari kuruluşlarının depolarını da su basarken, büyük zararlara neden oldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Milas İlçe Müdürü Eşref Arslan; “Şu ana kadar tespit edilen tarımsal alan, 850 dekar olup, toprak havuzlarda zarar gören balık sayısı 60 bin, telef olan büyükbaş hayvan sayısı da 30 olarak kayıtlarımıza geçti. Suların tamamen çekilmesiyle birlikte zarar gören ekili alan, net olarak tespit edilecek ve tarafımızdan il müdürlüğümüz aracılığıyla bakanlığımıza ulaştırılacaktır” dedi.

Özellikle buğday ve arpa ekili olan alanların zarar gördüğünü belirten Arslan, hortum nedeniyle 250 kök zeytin ağacının da yaşanan felaketten zarar gördüğünü söyledi.

Yetkililer, Görev Başındaydı..

Özellikle geçen Cuma gecesinden başlayan fırtına ve yağmur sonrası, Milas Belediyesi 7-8 ekiple, su baskınlarına uğrayan ya da çatıların uçtuğu bölgelerde, acil yardım uğraşında bulunurken, Muski ekipleri de görev başındaydı. Belediye Başkanı Muhammet Tokat, hortumun tahrip ettiği Damlıboğaz mahallesinde ve yağmur ve fırtına nedeniyle sıkıntı yaşanan yerlerde hasar tespitine katılıp, vatandaşlara geçmiş olsun derken, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Yavuz Demir ve AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak da yağmur ve fırtınadan zarar gören vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler ve yapılması gerekenleri not ettiler. Yavuz Demir, Kemikler’deki su baskınıyla ilgili olarak da DSİ yetkililerinin harekete geçerek, gerekli önlemleri hiç olmazsa bundan sonra almaları için girişimlerde bulundu.

 

 

 

     

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık