AĞA CAMİİ’NİN ADINI YANLIŞ YAZDILAR!..

282 yıllık Milas Ağa Camii’nin adının yanlış yazılması vatandaşların tepkisine neden oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Muğla’nın tanıtımı amacıyla uygulamaya koyduğu Muğla Mobil Kültür ve Turizm Uygulaması’nda ilçemizde büyük bir hata yapıldı.

AĞA CAMİİ’NİN ADINI YANLIŞ YAZDILAR!..

İlçemize bağlı Hacı Abdi Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Ağa Camii’nin önüne Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından asılan tanıtım tabelasında 282 yıllık Milas Ağa Camii’nin ismi yanışlıkla İlyas Bey Camii olarak yazıldı. Tanıtım tabelasını gören vatandaşlar yapılan yanlışlığa tepki göstererek, bu yanlışın biran önce giderilmesini istediler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerdeki tarihi mekanların tanıtımı için oluşturulan Mobil Kent tanıtım tabelaları, ilçeyi ziyaret eden turistlere GPS ve yakınlık teknolojileri ile bu alanlara ait doğru bilgileri ve gerekli yönlendirmeleri yapıyor. İlimizin tamamını kapsayan bu yenilikçi proje vatandaşlardan ve turistlerden büyük beğeni ve takdir toplarken, ilçemizde yapılan tanıtım yanlışı vatandaşların tepkisini çekti.

Milas'ın mimari açıdan en küçük camilerinden biri olan ve 1737 yılında Abdülaziz Ağa tarafından inşa ettirilen Ağa Camii’nin önüne asılan tanıtım tabelasında camiinin adının İlyas Bey Camii olarak yazıldığını gören çevre sakinleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu büyük yanlışlığı biran önce düzeltmesi ve bu önemli tarihi mekanın isminin doğru yazılması gerektiğini ifade ettiler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık