Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Ağaoğlu Projesi’nin “ÇED Gerekli Değildir” Raporuna Mahkemeden “İPTAL” Kararı..

Muğla’nın Milas ile Bodrum ilçeleri arasındaki Boğaziçi sulak alanı etrafında 30 bin kişilik turizm ve tatil köyü yapmayı planlayan iş insanı Ali Ağaoğlu’nun firmasına verilen ÇED Gerekli Değildir raporunun Muğla İdare Mahkemesi tarafından yürütmesi durdurulmuş,  bundan kısa bir süre önce de Milas Belediyesi, firmanın başvurusu üzerine inşaat ruhsatlarını iptal etmişti.

Ağaoğlu Projesi’nin “ÇED Gerekli Değildir” Raporuna Mahkemeden “İPTAL” Kararı..
  • 28 February 2023, Tuesday 15:16

MUÇEP tarafından bugün yapılan açıklamada, Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin “ÇED Gerekli Değildir” kararını iptal ettiğinin 27 Şubat günü kendilerine tebliğ edildiğini belirterek, “Yargı kararları ile flamingo manzaralı rant hırsının önüne geçildi” denildi.

BÖLGENİN TÜM DEĞERLERİ İLE KORUNMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM ELDE EDİLDİ

İptal kararlarının doğa, sulak alan, arkeolojik değerler ve çevreyi korumak, rantın önüne geçmek amacıyla çok önemli olduğunu belirten MUÇEP (Muğla Çevre Platformu)’dan yapılan yazılı açıklamada “Kuşlarla, zeytinlerle, meşelerle, binlerce yıllık arkeolojik geçmiş ve kültürle, dayanışma, gönüllülük ve yılmadan sıkı bir ekip çalışması ile hepimiz ve tüm değerleriyle korunması için kazandık! Milas Boğaziçi Bargilya Sulak Alanı’yla Güllük Dalyanı arasındaki ekolojik koridora yapılmak istenen ve iki sulak alan için de geri dönüşsüz tahribat anlamına gelen, Ağaoğlu - Net Holding işbirliğindeki “Turizm Kenti” projesinin “ÇED olumlu” kararı İPTAL EDİLDİ! Karar 27 Şubat’ta tarafımıza tebliğ edildi” denildi.

 RANT HIRSI FLAMİNGO MANZARALI TESİS PAZARLAMASI

MUÇEP yaptığı açıklamada “Ülkemizdeki tüm öbür sulak alanlar gibi Milas Boğaziçi Bargilya Sulak Alanı’nın da başı dertten, tehditten kurtulmuyor. ‘90’lı yılların başından beri artarak devam eden bir rant hırsı, ‘flamingo manzaralı’ tesis pazarlaması tarzı yaklaşımlar devam ederken, bu iptal kararı bir kez daha vurguluyor ki burası da yapılaşmadan uzak, tüm değerleriyle birlikte, kararlılık ve hassasiyetle, bütüncül olarak korunması gereken doğal ve kültürel miras alanlarından birisi. Salt ekolojik, tarihsel ve kültürel değeri değil toplumsal açıdan onunla yaşayan yerel insanı adına ekonomik değeri de korunmasına bağlı. Hızlı, geçici ve yıkıcı değil varolageldiği gibi, kalıcı, yaşayan ve yaşatandan yanayız. İçinden geçtiğimiz derin keder ve öfke dolu günlerde güzel bir haber verebildiğimiz için mutluyuz. Önceki mücadelelerden de feyz ve el alarak, savunmaya ve korumaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

AĞAOĞLU PROJESİ:

Proje ile 9 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki bir alanın 4 milyon 454 bin 395 metrekaresi yapılaşmaya açılıyor. 25 ayrı bölümden oluşan 3 bin 683 konut, 230 odalı golf oteli, 505 odalı SPA oteli, 255 odalı apart ve 510 odalı bir grand oteli kapsayan projede ayrıca altı adet günübirlik tesis, bir adet golf sahası, altı adet ticaret merkezi, otoparklar, yüzme havuzları, su oyunları alanları, AVM, spor salonları, okul ve sağlık birimleri gibi onlarca bina ve tesis inşa edilecek. Ayrıca projede 8 yapay göl de bulunuyor. Burada en az 30 bin kişinin yaşaması planlanıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis