Ağaoğlu’nun ‘Turizm Kenti’ Projesi’nde ÇED süreci yeniden başladı..

Ali Ağaoğlu’nun Milas Turizm Kenti Projesi, halkın görüş ve önerilerini almak üzere Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde on takvim günü görüşe açıldı.

Ağaoğlu’nun ‘Turizm Kenti’ Projesi’nde ÇED süreci yeniden başladı..

Milas’ta yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Tuzla Sulak Alanına (Bargilya Tuzlası) yakın bir bölgede Ali Ağaoğlu tarafından kurulacak ve bedeli ise 17 milyar 792 milyon 044 bin 800 TL olan Turizm Kenti projesi ile ilgili ÇED olumlu kararı, açılan dava sonrası iptal edilmişti.

Yeniden hazırlanan proje ile ilgili nihai karar verildi. Ali Ağaoğlu’nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. tarafından Milas’ın Dörttepe Mahallesinde konut, golf tesisi, otel, alışveriş merkezi, sağlık, günübirlik tesisler, eğitim gibi öğeleri içerecek “Turizm Kenti Projesi” yapılması planlanıyor. Turizm Kenti projesi içerisinde yer alacak olan parklar, yollar, refüjler, günübirlik alanlar ile birlikte proje alanı toplamda 4.454.395 metrekare.

MAHKEME İPTAL ETTİ

Ali Ağaoğlu’nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat tarafından yapılması planlanan turizm kenti projesi için Çevre Şehircilik ve İklik Değişikliği Muğla İl Müdürlüğü’nce verilen “ÇED olumlu” kararı ile ilgili olarak Muğla 2. İdare Mahkemesi ÇED raporunun yürütülmesinin durdurulmasına karar vermişti. ÇED raporunun yürütülmesinin durdurulmasına karar vermesinin ardından Milas Belediyesi’nce proje için verilen ruhsat iptal edilmişti.

SÜREÇ YENİDEN BAŞLADI

İptal kararının ardından Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. proje ile ilgili yeniden başvuruda bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yapılan başvuru sonrası ÇED süreci yeniden başladı. Proje ile ilgili 24 Nisan tarihinde yapılan İDK toplantısının ardından, son şekli verilen rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde on takvim günü görüşe açıldı. Bakanlığa/Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacağı ifade edilirken, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na veya Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebileceği belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık