Boğalar Karan Bebek’i yaşatmak için güreşti

İlçemiz Karacahisar Mahallesi’nde, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın önderliğinde Karacahisar Mahalle Muhtarı Şefik Musluk tarafından SMA Tip-1 hastası Karan Bebek için düzenlenen Boğa Güreşi Festivali, havanın da güzel olması nedeniyle yöre halkının ilgisi yoğun oldu. Yaklaşık 92 boğanın mücadele ettiği güreşlerde, güreş alanı dışına kaçan boğalar nedeniyle zaman zaman tehlikeli anlar yaşandı.

Boğalar Karan Bebek’i yaşatmak için güreşti

Boğa Güreşi Festivalini ziyaret eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yaptığı konuşmada sponsor firmalar ve CHP Milas İlçe Örgütü adına Karan Bebek için 200 bin TL bağışlandığını duyurdu.

SMA hastası Karan Bebek için Pazar günü düzenlenen Boğa Güreşi Festivali’ne CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milletvekili adayı Cumhur Uzun, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, İYİ Parti İlçe Başkanı Gürsel İnce, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

YÖRÜK HER ZAMAN MERT İNSANDIR

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bugün burada Yörük kültürünün yaşatılması ile birlikte ayrıca çok kutsal bir amaç için toplandık.” diyerek şunları söyledi:

 Bu güzel bahar havasında Karacahisar’da Yörük Kültürü’nü yaşatmak adına bizleri yalnız bırakmayan bütün dostlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Hepinize köyüme hoş geldiniz diyorum. Yörük Kültürü bizim için çok önemli! Bu kültürün yaşaması ve geleceğe aktarılması bizim varoluş ve beka sorunumuz. Bu anlamda ülkenin, devletin ve milletin geleceği Yörük Kültürü’dür. Bu kültürü yaşatmak adına yapılan tüm organizasyonları yürekten kutluyor ve destekliyoruz. Yörük her zaman mert insandır. Yörük her zaman yardımsever insandır. Yörük yalan söylemez, sorumluluktan ve görevden kaçmaz. Yörük Cumhuriyet’ine ve Atatürk’üne bağlıdır. Memleketimiz zor günlerde olabilir ama Yörükler sayesinde yakında bu ülkeye baharlar gelecek baharlar. Memleketimiz huzur ve refah sürecek, birbirimize kardeşçe sarılacağız. Yörük Yörük’e nasıl sarılıyorsa 85 milyon Türk vatandaşı birbirine aynı sevgi ve saygıyla birbirine sarılacak.

KARAN BEBEK’İ BİRLİKTE YAŞATALIM

SMA hastası Karan bebeği kurtarabilmek için ona ve ailesine yardımcı olabilmek için bu organizasyonu tertip ettik. Bu güzel düşünce için tertip komitesine ve emeği geçen tüm dostlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Buraya gelerek katkı verdiniz ama sizlerden ricamdır, burada bulunduğunuz süre içerisinde Karan Bebek için bağışlarınızı komiteye ulaştırmaya devam edin. Bu çocuğumuzu, bu bebeğimizi hep birlikte sahiplenelim, hep birlikte yaşatalım. Üzgünüm devletimiz bu bebeklere bu hastalara sahip çıkmıyor. Nerelere neler neler harcanıyor ama SMA hastası bebekleri yaşatmak için hiçbir destek ve umut verilmiyor. İşte bunu biz birlikte yardımlaşarak, dayanışarak başaracağız.

200 BİN LİRA BAĞIŞLANDI

 Kendi köyümde SMA hastası Karan Bebeği kurtarmaya dönük olarak bu organizasyona sponsorlarımız Bodrum Beton, BCM İnşaat ve Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü adına 200 bin lira bağışlıyorum. Sizlerin huzurunda bağışı komite başkanına takdim etmek istiyorum. Sizlerden de destek bağışlarınızı bekliyorum.

Başkan Tokat daha sonra yapılan bağışı komite üyelerine teslim ederken, güreş için güzel bir müsabaka olması dileklerini iletti.

SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ HALKI SELAMLADI

Daha sonra Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla Milletvekili Adayı Cumhur Uzun, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya beraberindekilerle birlikte güreş alanında dolaşarak, festivali izleyenleri selamlarken, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce ve beraberindeki ilçe teşkilatı üyeleri de güreşi izleyen vatandaşları selamladı.

KAZANMANIN SEVİNCİNİ PARALAR ATARAK KUTLADILAR

Cazgırın anlatımıyla boğaları tanıma fırsatı bulan vatandaşlar, destekledikleri boğaları alkış ve tezahüratlarla izlediler. Güreşi kazanan bazı boğa sahipleri sevinçlerini boğalar üzerine paralar atarak kutladılar.

BOĞA SAHİPLERİNE KUPALARI VERİLDİ

Boğa güreşlerinde kazanan boğa sahiplerine kupaları verilirken, festivalin tüm geliri SMA hastası Karan Bebek yararına düzenlenen kampanyaya bağışlanacak.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık