Girgin: Emek ve demokrasinin hakkı için mücadelenin somutlaştığı 1 Mayıs kutlu olsun

​​​​​​​CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 1 Mayıs Emek Mücadele ve Dayanışma Günü’ne dair açıklamalarda bulundu. “1 Mayıs’lar AKP’nin yarattığı emek cehennemine karşı, işçi sınıfının itirazlarının somutlaştığı gündür. Dayanışmanın ve mücadelenin bu anlamlı günü işçi sınıfının tarihinden süzülüp bugünlere ulaşarak, işçilere güç vermeye devam ediyor” diyen Girgin şunları söyledi: 

Girgin: Emek ve demokrasinin hakkı için mücadelenin somutlaştığı 1 Mayıs kutlu olsun

HER YIL DAHA FAZLA İNSAN EMEK ORDUSUNA KATILIRKEN, SOSYAL ADALETSİZLİK DE DERİNLEŞİYOR

1 Mayıs İşçi Bayramı, işçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak, her yıl işçilerin verdiği mücadelelerle zenginleşerek yaşamaya devam ediyor. Çünkü işçilerin bir buçuk asır önceki talepleri bugün de güncel ve evrensel…

Ülkemiz hızla işçileşiyor. 2009 yılında 7 milyon 216 bin 465 ücretli çalışan varken işçi sayısı yüzde 100’den fazla artışla Şubat 2022 itibarıyla 14 milyon 515 bin 554’e ulaşmış durumda. İşçileşme hızı yüzde 100’leri geçerken aynı dönemde nüfus artışı ise yüzde 18’lerde seyretti.

Her yıl daha fazla insan emek ordusuna katılırken, sosyal adaletsizlik de derinleşiyor. Ne yazık ki, 21 yılı aşkın AKP iktidarından en büyük zararı emeği ile geçinenler gördü. Emek bütün zenginliklerin kaynağı olmasına rağmen, üretilen zenginlikten her yıl daha az pay aldı. “Geçinemiyoruz” diyen işçilerin sayısı günden güne arttı. Sendikal yasaklar, baskı, mobbing, uzun çalışma saatleri ve sefalet ücretleri çalışma yaşamının temel kaideleri haline geldi.

Buna rağmen AKP’li yıllar önemli işçi direnişlerine sahne oldu. Emeğinin hakkı için mücadele eden işçiler baskı ve yasaklar ile karşılaştı. İşçilerin meydanlara çıkıp taleplerini haykırmaları suç addedildi.

BU MAYIS EMEKÇİLER ÇİFTE BAYRAM YAPACAK

Ülkemiz bu yıl 1 Mayıs’ı, 2 hafta sonra seçimlere giden bir ülke olarak karşılıyor. Bu seçimlerde bu emek cehenneminin sorumlusu iktidar önemli bir sandık dersi alacak. “Sen maaş alıyorsun, en fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin” diyen anlayışa gerekli dersi verecek. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanımız olacak ve partimiz CHP birinci parti olacak. Bu yıl 1 Mayıs meydanlarına yansıyan talepler, partimizin sosyal adalet, kamuculuk ve emeğin hakkı için vereceği mücadeleyi derinleştirecek, güçlendirecek.

Seçimin kaderini 1 Mayıs ruhu ile verilen oylar belirleyecek. Eminiz, emeğin hakkı kazanacak…

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık