Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Akademisyenler Başkan Tokat’ı ziyaret etti

​​​​​​​Milas Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Milas Belediyesi’nin paydaş olduğu, TÜBİTAK - British Council İkili İşbirliği Programı  Newton - Katip Çelebi Fonu kapsamında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile University College London (UCL) yürütücülüğünde  sürdürülecek olan “Türkiye’deki Geleneksel Konutlar için İklim Dayanımı, Koruma ve Konfor Amaçlı Sürdürülebilir Onarım Süreçleri (PROT3CT)”  konulu proje çalışmalarının Milas ayağı başlatıldı.  Safranbolu, Bitlis, Tarsus ve Güdül ile birlikte Türkiye'deki beş farklı iklim bölgesini temsil eden yerleşimlerden biri olarak belirlenen Milas’ın, geleneksel nitelik taşıyan sivil mimarlık örnekleri arasından seçilen konutlarda, enerji verimliliğinin belirlenmesi ile iklim dayanımı ve konfor koşullarının arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılması planlanıyor. 

Akademisyenler Başkan Tokat’ı ziyaret etti

Proje kapsamında bölgemizi ziyaret eden; ODTÜ Mimarlık Bölümü Kültürel Miras Koruma Lisansüstü Programı Başkanı ve ODTÜ Tarihsel Çevre Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkezi (TAÇDAM) Başkanı Doç. Dr. A. Güliz BİLGİN ALTINÖZ İle University College London (UCL) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Didem AKTAŞ ve ODTÜ Kültürel Mirası Koruma Yüksek Lisans Öğrencisi Sosyolog Sera Naz ERSOY ‘dan oluşan proje ekibi, önceki gün Milas Belediyesi KUDEB, Milas Mimarlar Odası ve Milas Ticaret Odası yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonrasında dün de Milas Belediye Başkanı Muhammet TOKAT’ı ziyaret ederek proje hakkında bilgilendirmenin yanı sıra projeye sağlanan yerel desteklerden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yaklaşık iki yıl sürmesi öngörülen araştırmanın sonuçlarının; panel, konferans ve yayınlar aracılığıyla bilim dünyasına ve Milas halkımıza katkı olarak sunulması planlanıyor.   

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık