Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Akbelen direnişçilerini ziyaret eden CHP’li Öztunç: “VATANA İHANET EDİYORSUNUZ!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve çok sayıda CHP’li siyasinin katılımıyla İkizköy Akbelen’de gerçekleşen basın açıklamasında, zeytinliklerin madene açılması kınandı. Öztunç yağmur altında yaptığı açıklamada, “Zeytinlikleri kesmek toprağa, insanlığa, Anadolu’ya ihanettir” dedi.

Akbelen direnişçilerini ziyaret eden CHP’li Öztunç:  “VATANA İHANET EDİYORSUNUZ!”

Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Suat Özcan, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, çevre ilçelerin CHP teşkilatları ve çok sayıda çevreci İkizköy Mahallesi’ne bağlı Akbelen Ormanı’na gelerek basın açıklamasında bulundu.

 

Yağmur altında basın açıklaması gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Birkaç gün önce Enerji Bakanlığı, zeytinimizi katleden bir yönetmelik yayınladı. Yayınladığı yönetmelik, Anadolu’da topraklarımızdaki zeytinlerimizi katletme yöntemidir. Zeytini talan yönetmeliğidir. Biz bu yönetmeliğe karşı çıkıyoruz, kabul etmiyoruz.” dedi.

Yönetmeliğin kanuna ve yasalara aykırı olduğunu söyleyen Öztunç, “Uzun yıllardır zeytinlikler korunuyor. Şimdi AKP hükümeti para kalmayınca, her şeyi yiyip bitirince, hazinedeki parayı bitirince gözünü zeytinliklere dikti. Sanıyorlar ki bu millet, zeytinliklerin kesilmesine izin verecek.” Diyerek, çevresinde bulunan kalabalığa ‘Verecek miyiz?’ diye sordu. Hep bir ağızdan ‘Hayır’ diyen vatandaşlara Öztunç, ‘Asla vermeyeceğiz!’ diyerek cevap verdi.

Dört semavi dinde de zeytinin önemli olduğunu söyleyen Öztunç, “Nasıl müslümansınız ki zeytin ağaçlarına kıymak için yönetmelik çıkarıyorsunuz? Bu nasıl bir vicdandır? Biz buna izin vermeyeceğiz! Zeytinlikleri kesmek toprağa, insanlığa, Anadolu’ya ihanettir. Yönetmeliği çıkaranlar: Vatana ihanet ediyorsunuz!” şeklinde konuştu.

Öztunç, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Barolar Birliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milas Belediyesi’nin Danıştay’a başvurduğunu açıklayan Öztunç, yürütmenin durdurulmasını talep ettiklerini söyledi.

“AKP’yi uyarıyorum” diyen Öztunç, “Bu uyarıdır. Yönetmelik durdurulmazsa, Anadolu’daki milyonlarla birlikte il il, kasaba kasaba direniş göstereceğiz. Bugün Akbelen’de kıvılcımı başlatıyoruz. Eğer geri adım atılmazsa Balıkesir, İzmir, Gemlik’te de milyonlarla miting yaparız ve buna izin vermeyiz.” dedi.

Öztunç, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ‘görevden af’ talebini de ‘Biz seni affetmiyoruz, bu köylü seni affetmiyor” dedi. 

Basın açıklaması, çevre örgütlerinin avukatı ve dernek başkanının açıklamalarıyla devam etti. Heyet, bir süre alanda istişarelerde bulunduktan sonra alandan ayrıldı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık