Akbelen direnişinden notlar..

Akbelen direnişinden notlar..
  • 13 August 2021, Friday 14:03

İkizköylüler ve Akbelen Ormanı nöbetine katılan yaşam savunucuları Akbelen'i terk etmiyor. 12 Ağustos günü İkizköy Çevre Komitesi ve KARDOK Derneği’nin yaptığı açıklamada devam eden iki davadan da YD kararı çıktığı duyurulmuştu.  Muğla 1. İdare Mahkemesi'nde süren davada KARDOK Derneği, Akbelen Ormanı olarak bilinen 740 dönümlük ormanlık alanında YK Enerji AŞ'ye açık ocak maden işletme izni veren kararın yürütmesi durduruldu. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar hiçbir şekilde bu izin çerçevesinde ağaç kesimi yapılamayacak.

Muğla 3. İdare Mahkemesi'nde süren diğer davada ise Akbelen Ormanını da kapsayacak şekilde ve ÇED'den muaf olarak yürütülen tüm maden genişletme çalışmaları durduruldu.
İkizköy Çevre Komitesi ve Akbelen Ormanı nöbetine katılan yaşam savunucuları dün yaptıkları forumda, yürütmeyi durdurma kararına rağmen nöbeti bırakmama kararı aldılar. Forumda, ülke genelinde  pek çok ekoloji davasında YD kararı olmasına rağmen şirketler eliyle doğa katliamının sürdürüldüğü örnekler olduğu konuşuldu. Ayrıca yörede hala aktif bir orman yangını tehlikesi olduğuna da dikkat çekildi. Akbelen'i koruma gözetme iradesi ile nöbete devam kararı alındı.
Önceki gece Akbelen Ormanı girişindeki buğday tarlasında bir araya gelen köy halkı ve yaşam savunucuları hem YD kararlarını kutladılar, hem de YK Enerji şirketi Akbelen ve İkizköy'deki kömür madeni genişletme çalışmaları tamamen duruncaya kadar mücadelenin devamlılığını tartıştılar.

Akbelen orman nöbetine katılanlar, dün sabah da, bir forum yaparak, Kastamonu’daki ve tüm ülkedeki sel felaketinin neden ve sonuçlarını tartıştılar.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık