Akbelen nöbeti 1 yaşında

Termik santrallere kömür sağlamak için genişletilmek istenen kömür madeni sahasına karşı başlatılan Akbelen Ormanı nöbeti bir yılı aştı. Tam bir yıldır nöbet tutan çevreci ve köylüler, geçtiğimiz hafta sonu etkinlikler düzenleyerek direnişi kutladı.

Akbelen nöbeti 1 yaşında

İkizköy sakinleri, Işıkdere’deki evleri yıkılan vatandaşlar ve İkizköy Çevre Komitesi üyeleri; bir yıldır madene karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için nöbet tutuyor. Geçtiğimiz hafta sonu, Akbelen Ormanı’nda düzenlenen etkinliklerde direnişin yıl dönümü kutlandı. Alanında uzman isimlerin katılımcılarla söyleşiler yaptığı etkinliklerde; yöresel oyunlar oynandı, yemekler pişirildi.

İkizköy Çevre Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Tam bir yıl önce güne kesim motoru sesleri ile başlamış, müdahalemiz sonucu kesimi  durdurmuştuk. Akbelen Ormanını vermeyeceğimizi ve koruyacağımızı gösteren bu fotoğrafla birlikte iki yıldır süren mücadele ve teyakkuz halimiz fiili nöbete dönüşmüştü. Bugün de aynı kararlılıkta ve aynı yerdeyiz. Ağaçlar, taşlar, kuşlar böcekler için, İkizköy için, Muğla için, ülke için, gezegen için, yaşam için Akbelen Ormanındayız. Nöbetteyiz.” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Akbelen Ormanı davamızda mahkeme keşfin yenilenmesine, 8 Ağustos günü 3. kez keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi.  Ayrıca yenilenecek keşif için mahkeme 19bin TL keşif ücreti talep ediyor. Adalet arayışımız farklı gerekçelerle engelleniyor. Artık yeter diyoruz.

Bir yılı geride bıraktık. Ama 400. günümüz, 2. yılımız olsun istemiyoruz. İçinden geçmekte olduğumuz felaketler ve krizler çağında başta bakanlıklar ve mahkemeler olmak  üzere yaşamı korumak üzere herkesi görevini yapmaya ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Akbelen Ormanı kesim ve madene tahsis kararının kalıcı olarak iptalini istiyoruz. Kömürü de, kömürden elektrik üretimini de istemiyoruz. Artık insanca yaşamak istiyoruz. Akbelen ormanını vermeyeceğiz!” ifadelerine yer verildi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık