Akbelen’de bilirkişi incelemesi yapıldı..

Akbelen Ormanı’nda YK Enerji’ye kömür madeni işletmesi için verilen iznin iptali için İkizköylüler tarafından açılan davada bilirkişi keşfi dün yapıldı. Akbelen Ormanı nöbet alanında Milas-Ören Karayolu  kenarında döviz ve pankartlarla bilirkişiyi karşılayan yurttaşlar “Akbelen Ormanını Vermeyeceğiz” sloganı attılar. Yüzlerce yurttaşın hazır bulunduğu Akbelen Ormanı girişi, davacı KARDOK derneği avukatları  Arif Ali Cangır ve İsmail Hakkı atal’ın bir gün once mahkemenin naip üyesi ile belirledikleri buluşma noktası idi. Ancak, bilirkişi aracı bu noktada durmadan hızla uzaklaştı. Uzun sure davacı avukatları heyete telefonla da ulaşamadı. Oysa incelemede avukatların da bulunması gerekiyordu.

Akbelen’de bilirkişi incelemesi yapıldı..
  • 08 September 2021, Wednesday 9:41

Yaklaşık yarım saat sonra davacı avukatları İkizköy Işıkdere mevkiinde heyeti bulup keşfe katılabildi. Hakim uzun süre davacı avukatları dışında kimseyi keşfe dahil etmedi. İtirazların ardından maden alanı içindeki inceleme noktasına Muğla, İzmir ve Adana Barolarından gözlemci avukatlar dahil olabildi. Davacı KARDOK Derneği'nin yönetim kurulu üyeleri ve mahkemeye daha önceden davacı tarafın uzman olarak sunduğu kişiler ise bilirkişi incelemesine alınmadan, maden sahası nizamiyesinde beklediler.
Bu arada İkizköylüleri desteklemek için Akbelen Ormanı'na gelen yüzlerce kişi ve yöre halkı nöbet alanında forum yaptı. Akbelen mücadelesinin ve orman-maden-enerji politikalarının tartışıldığı forum sloganlar ve türküler eşliğinde sürdü.
CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ve CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ve partililer de, bilirkişi incelemesini izlemek için Akbelen’e gelenler arasındaydı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık