Akbelen’de bilirkişi incelemesi yarın!..

Tarkan, sosyal medya hesabından Akbelen’e yine destek verdi.. Tolga Çandar, Akbelen’de dayınışma konseri verdi..

Akbelen’de bilirkişi incelemesi yarın!..
  • 06 September 2021, Monday 10:19

Akbelen Ormanı olarak bilinen 740 dönümlük orman alanında Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim AŞ'ye kömür madeni işletmesi için verilen iznin iptali istemiyle açılan dava sürüyor. Davada sahayı incelemesi kararlaştırılan bilirkişinin keşif tarihi mahkemece son dakikada ertelenmişti. İkizköy KARDOK Derneği'nin açtığı davanın keşfi 7 Eylül Salı günü (yarın) yapılacak. Bilirkişi heyetinde orman, çevre ve maden mühendislerinin yanı sıra derneğin avukatlarının talebi ile hidrojeolog, jeolog, biyolog uzmanlar da yer alacak. Dernekçe talep edilen  ziraat mühendisi, iklim uzmanı, halk sağlığı uzmanı ve toplumsal maliyet analizi yapabilecek iktisatçı bilirkişi ise mahkemece heyete dahil edilmedi.

Bilirkişi inceleme günü yaklaşırken, Akbelen ormanında direnen İkizköylü ve aktivistlere hem sosyal medyadan destekler artarak devam ederken, hergün onlarca kişi, ziyaret alanında direnişçileri ziyaret ederek destek vermeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda, Cumartesi günü saat 18:30’da Akbelen ormanı girişindeki direniş alanında, ünlü sanatçımız Tolga Çandar sazıyla bir konser vererek desteğini belirtirken, bir diğer ünlü sanatçımız Tarkan, sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

“Dilerim ki 7 Eylül’de bölgeye gidecek heyet, İkizköy’ün Akbelen Omanlarını koruyacak olan doğru kararı verir.

İklim krizi kapımıza dayanmışken zaten doğamız için aksi kararlar veremeyiz artık. Kaybedecekhiç vaktimiz yok.” Tarkan mesajını, ‘Akbelen Ormanını Kermeyeceğiz’  sloganı ile bitirdi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık