Akbelen’deki keşfe katılan İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal: ​​​​​​​ “YASA UYGULAYICILIK GÖREVİNİ UNUTAN HAKİMLE YAPILAN KEŞİF MUNDAR OLDU”

Akbelen’deki keşfe katılan İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal: ​​​​​​​ “YASA UYGULAYICILIK GÖREVİNİ UNUTAN HAKİMLE YAPILAN KEŞİF MUNDAR OLDU”
  • 09 September 2021, Thursday 10:11

         Önceki gün, açtıkları dava ile ilgili olarak Akbelen Ormanı’nda yapılan keşfe katılan ve burada keşfe katılan bir hakimin hakaretlerine maruz kaldığını belirten Av. İsmail Hakkı Atal, yazılı bir basın açıklaması yaparak, ‘yasa uygulayıcılık görevini unutan hakimle yapılan keşif mundar oldu” dedi.

Av.İsmail Hakkı Atal’ın yazılı basın açıklaması şöyle:

“Muğla 1.İdare Mahkemesinin 2021/563 E. Sayılı dosyasında “orman kesim izin iptal“ davasının 7.09.2021 tarihinde yapılan keşfinde meslek   hayatımızda görmediğimiz ve hakimlik mesleğine uymayan suç oluşturan tavır ve uygulamalarla karşılaştık.

Öncelikle  300 kadar köylü  ve çevre-ekoloji aktivisti ellerinde döviz ve pankartlarla  karayolunda beklediğimiz sırada  keşif araçları sloganlar arasından geçmiş ve  jandarmanın tertibat aldığı alanda buluşacakken,  durmadan uzaklaşmıştır. Bizler otomobillere binerek keşif heyetinin bulunduğu yeri öğrenip oraya gitmek zorunda kaldık. Keşfi yöneten Hakim  Murat Yüksel uzun süre davacı avukatları dışında kimseyi keşfe dahil etmedi. İtirazların ardından maden alanı içindeki inceleme noktasına sadece  Muğla, İzmir ve Adana Barolarından gözlemci avukatlar dahil olabildi. Davacı  KARDOK Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri ve mahkemeye daha önceden davacı tarafın uzman olarak sunduğu kişiler  maden sahası içine alınmadılar. Bu arada bizler “davacı Kardok derneği yönetim kurulu üyelerinin keşfe katılmalarının ANAYASAL HAKLARI olduğunu ve hakim de olsa  ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASININ ENGELLENEMEYECEĞİNİ”  belirtmemize rağmen hakim Murat Yüksel hukuk dışı tavır ve uygulamalarına devam ederek maden alanına dernek yönetim kurulu üyelerini almadı. Tarafgir hakim Murat Yüksel’in yönettiği ve maden sahası, Akbelen ormanı ve Karadam köyü olmak üzere 3 ana bölümde yapılan keşif esnasında,  BEYANLARIMIZI SUNMAMIZI -YASAL TARAF HAKLARIMIZI KULLANMAMIZI ENGELLEYEN, BUNA KARŞILIK TERMİK SANTRAL AVUKATININ  USULE AYKIRI  DAVRANIŞLARINA göz yuman  hakim Murat Yüksel  biz avukatlara “ ruh hastası” ve “Şov yapmayın”  gibi ifadeler kullanarak “görevi kötüye kullanma ve hakaret” suçlarını işlemiş ve en nihayetinde de YARGI GÖREVİNİ KASITLI OLARAK YAPMADIĞINI FARKETMEMİZ üzerine bizleri REDDİ  HAKİM TALEBİNDE BULUNMAK ZORUNDA BIRAKMIŞTIR. Keşif tutanağına da ihtirazi kayıt koyarak keşfi kabul etmediğimizi beyan edip keşfin yenilenmesi talebinde bulunduk. Hakim Murat Yüksel aynı zamanda İKİZKÖYLÜLERİN de ADALETE OLAN GÜVENİNİ SARSAN TAVIR ve UYGULAMALARIYLA HAKİMLİK MESLEĞİNE DE ZARAR VERMİŞTİR.

Son yıllarda, kendilerini yurttaşların ve yasaların üzerinde gören hakimlik uygulamalarıyla sıkça karşılaşmaktayız. Son 15 yılda ;                         

- Hakimlik savcılık sınavında yazılı sınav barajının  70’den 50’ye düşürülmesi ,

- Avukatlıktan hakimliğe geçişte objektif ölçütlerin kullanılmaması ,

- Hukuk fakültesi sayısında kontrolsüz bir artış olması ,

- Hakimlikte derece -sınıf yönteminin kaldırılarak mesleğin başındaki tecrübesiz-liyakatsiz hakimlerin büyük kentlerde ve önemli mahkemelerde görevlendirilmeleri ,

- ve de en önemlisi Adalet bakanlığının denetiminde -kontrolünde olan bir Hakimler Savcılar Kuruluyla yargının bağımsızlığını yitirmesi sonucunda;  

Adalet Bakanlığı  Akbelen davası keşfindeki gibi SKANDALLARLA SIK SIK KARŞILAŞACAK ve TÜRKİYE “ADİL YARGILANMA HAKKI İHLALLERİ”NDEN DOLAYI TAZMİNAT ÖDEMEK ZORUNDA KALACAK GİBİ GÖZÜKMEKTEDİR.

Akbelen keşfinde yaşadığımız üzücü ve HALKIN ADALETE OLAN GÜVENİNİ SARSICI OLAYLARIN BİR DAHA YAŞANMAMASI İÇİN ADALET BAKANLIĞININ İLGİLİ HAKİM HAKKINDA DERHAL SORUŞTURMA BAŞLATMASI GEREKMEKTEDİR. “                                  

                                                                       

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık