Akbelen’in gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal: “YANGIN BÖLGESİNDEKİ TERMİK SANTRALLERİNİN İDARESİ TMMOB DANINIŞMANLIĞINDAKİ EÜAŞ YÖNETİMİNE DEVREDİLMELİ.”

İkizköyde, maden çıkarmak için yok edilmek istenen 740 dekarlık Akbelen ormanının kesilmemesi için mücadele veren Karadam Karacahisar Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (KARDOK) gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal bir açıklama yaparak, yangının Yeniköy’e doğru ilerlediğini, yangın bölgesindeki termik santrallerinin idaresinin TMMOB danışmanlığında EÜAŞ yönetimine devredilmesini istedi.

Akbelen’in gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal:  “YANGIN BÖLGESİNDEKİ TERMİK SANTRALLERİNİN İDARESİ TMMOB DANINIŞMANLIĞINDAKİ EÜAŞ YÖNETİMİNE DEVREDİLMELİ.”
  • 07 August 2021, Saturday 9:25

Atal’ın açıklaması şöyle:

“AKBELEN ormanına 30 km uzaktaki Kemerköy termik santralinin kapısı yanarken Kemerköy termikteki üretim halen sonlandırılmamıştı. Yangın AKBELEN'e 8 km uzaktaki YENİKÖY termik santraline yaklaşıyor. Özelleştirmede her ikisi de LİMAK-İÇTAŞ ortaklığınca alınmıştı. Koruduğumuz Akbelen ormanının yanıbaşında LİMAK-İÇTAŞ yenikoy termik santralinin açık maden linyit ocağı var. Eğer bu kömür havzası tutuşursa Türkiye tarihindeki en büyük çevre felaketi olur. Uzmanlar termik santralin kömür yatağının üzerine geçirimsiz toprak örtülmesi gerektiğini belirtiyor. Zihinleri mutasyona uğramış kapitalistler para kaybetmektense, doğa ve insani fedaetmeyi tercih ettiginden bunu yapmayacaklardır. Yenikoy termik santrallerinin yönetimi LİMAK-İÇTAŞ 'tan hemen-şimdi -derhal alınmalı ve TMMOB danışmanlığında EÜAŞ tarafından idare edilerek kömür yatağının üzeri geçirimsiz toprakla örtülmelidir.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık