Akbük’teki kaçak yapılar yıkılıyor..

Önceki günkü yıkımda, işletme sahipleriyle jandarma arasında arbede yaşandı..

Akbük’teki kaçak yapılar yıkılıyor..
  • 20 April 2021, Tuesday 16:38

Gökova Körfezi'nde bulunan Menteşe'ye bağlı Sarnıç köyünün Akbük mahallesinde 33 yapı ve bazılarının eklentileri hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından mahkemeden yıkım kararı çıkarıldı. 

İdari yargı sürecinin ardından yapıların yıkımı için önceki gün sabah saatlerinde Akbük'e, Menteşe Belediyesi'nin iş makinaları, yıkım ekibi yönlendirildi. Bölgeye ayrıca, jandarma personelinin yanı sıra jandarma robocop ekipleri de takviye edildi. Sahildeki kaçak yapıların sahipleri ve çalışanlarından  100 kişi, ekipleri Akbük'e sokmamak için yolu kapadı. 

Bina sahipleri yolu kapatarak oturma eylemi yaptı. İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Erdem Karaman ve Menteşe İlçeJandarma Komutanı Binbaşı Gürcan Özdilek köylülerle konuşup, yolu açmalarını istedi. Ancak, uyarlara rağmen köylüler yolu açmadı. Bunun üzerine jandarma ekipleri ile bina sahipleri arasında arbede yaşandı. Arbedenin ardından ekiplerinin kontrolünde yol açılarak, iş makinelerinin koyda bulunan restoranın kaçak bölümlerini yıkmak için girişi sağlandı. Koydaki ilk yıkım, jandarmanın aldığı güvenlik çemberiyle bir restoranın eklentilerinden başladı.

 Söz konusu mülk sahiplerinden bazıları yıkılacak yerlerin atalarından kaldığını öne sürerek, “Yıkım kararı verilen yerler kaçak değil. Buralar bizlere dedelerimizden kaldı. Ama Akbük'e sonradan gelenler maalesef kaçak yapılar yaptılar. Kurunun yanında yaş da yanıyor” diye konuştular.

 Öte yandan bazı yapı sahipleri yıkım ekipleri gelince binaların kaçak eklentilerini kendilerinin yıkacağını beyan ederek yıkıma başladılar.

Akbük'teki yıkım işlemleri devam ediyor.

 

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık