Akdeniz foku, Çökertme’nin ilgi odağı oldu

Milas’ın Çökertme Mahallesi kıyılarına gelen bir fok, saatlerce kıyıdan ayrılmadı. Vatandaşlarca ilgi odağı olan ve ‘Çakıl’ ismi konan Akdeniz foku, akıllara ‘Badem’i getirdi.

Akdeniz foku, Çökertme’nin ilgi odağı oldu
  • 09 March 2022, Wednesday 9:32

Çökertme Sahili’ndeki bir işletmenin önüne gelen bir Akdeniz foku, saatlerce bölgeden ayrılmadı. Vatandaşlar Akdeniz fokuna büyük ilgi gösterdi. Sahildeki çakıllar arasında yatıp uzanan foka, vatandaşlar tarafından ‘Çakıl’ ismi kondu. Çakıl’ı ilk gören ve ismini koyan Merve Katlanç, gerekli kurumlara bilgi verdiklerini ve Çakıl’ın fotoğrafını çekerken adeta poz verdiğini söyledi.

Akdeniz foku Çakıl, akıllara yıllar önce Türkiye'de gündem yaratan Badem’i getirdi. Badem, 1.5 aylıkken Aralık 2006'da susuz ve terk edilmiş bir şekilde Didim'deki bir plajda bulunmuş, 6 yaşına kadar görüldüğü her yerde haber olmuştu. Birçok kez şiddet gören Badem'in sırtında sopa kırıldı, taşlandı ve ağzına börek tıkıldı, 3 Nisan 2008 tarihli bir videoda, Badem'in bir veteriner tarafından sopayla vurularak tedavi edilmeye çalışılması sosyal medyada tepki çekmişti. Daha sonra ünlü iş adamı, rahmetli Mustafa Koç tarafından ‘evlat edinilen’ Badem, tedavi edildikten sonra Gökova Körfezi’nde dolaşıyor, pek çok sahilde vatandaşların sevgisiyle karşılanıyordu. Uzun bir süre Gökova Körfezi’nde avlanarak dolaşan Badem, çoğu kez Ören sahilinde bulunuyor ve sık sık balıkçıların teknelerine çıkarak yatıyordu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık