Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Akdeniz meyve sineğinde topyekün mücadele dönemi başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Akdeniz Meyve Sineği ile Topyekûn Mücadele” Ulusal eylem Planı çerçevesinde, Narenciye yetiştiriciliği ve ihracatı bakımından önemli paya sahip Ortaca İlçemizde bir toplantı gerçekleşti. 

Akdeniz meyve sineğinde topyekün mücadele dönemi başlıyor

Gerek iç piyasada gerekse dış piyasada söz sahibi olan ülkemizde ve il genelinde, önemli tehdit unsuru olan Akdeniz Meyve Sineği ile Topyekûn Mücadele Ulusal Eylem planı çerçevesinde Ortaca İlçemizde bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Bornova Zirai Araştırma Enstitüsünden Özge Helvacıoğlu ve Başak Çinkul, Ziraat Odası Başkanları ve üreticiler katıldı. 
Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak yaptığı konuşmada; “Akdeniz Meyve Sineği Zararlısına dikkat çekerek, tek çözüm yolunun kimyasal ilaçlar olmaması gerektiğini vurgulayarak, entegre mücadelenin önemine değindi. Bahçede topyekün ilaçlama, kültürel tedbirler, kitlesel tuzaklama ve bahçeye dökülen meyvelerin toplanması gibi konulara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Amacımız katkı ve kalıntı içermeyen kaliteli ürün yetiştirmek olmalı” dedi.
İl Müdürü Barış SAYLAK yaptığı konuşmada; “Bundan sonra bu toplantıları narenciye bahçelerinde yapacağız. Ben de dâhil olmak üzere, İl ve İlçe Müdürlüğümüzde çalışan tüm mesai arkadaşlarım sahada olacaklar, narenciye bahçesinde olacaklar, tarlada olacaklar, ahırda olacaklar.  Bizim hedefimiz budur. 1 Marttan itibaren Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, tüm Türkiye’ye örnek olacak bu projeyi de başlatacağız. Çok değerli üreticilerimiz, Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin sizlere selam ve sevgilerini getirdim. Bakanlığımızın Akdeniz meyve sineği ile topyekûn mücadele ulusal eylem planını oluştururken çalışma arkadaşlarımdan rica ettim. Üreticilerimizle tek tek görüşün ve şikâyetlerini öğrenin. İyi Tarım Uygulamaları ile yetiştirilen her kaliteli ürünün çok iyi fiyatlara alıcısı var. Burada çok değerli konuklarımız var. Topyekûn mücadelenin ne demek olduğunu ve nasıl yapılacağını sizlere anlatacaklar. 
Muğla 2019 yılında 7.9 Milyarlık Tarımsal Gayri Safi Milli Hasıla’ya katkıda bulundu. Bu rakam turizmle başa baş bir uygulama demek. Tarımla turizmi bir arada götürmek zorundayız. Her yıl milyarlarca turist gelip gidiyor. Otellerde kalan turistleri bahçelerimize çekerek Nar ve narenciye bahçeleriyle buluşmasını sağlamalıyız. Göreve başladığım günden bu güne kadar hep söylediğim gibi tarımsal üretimi arttırmaya dönük, tarımsal geliri arttırmaya dönük kimin ne projesi varsa ben ve ekibim 7/24 arkanızdayız. İlimizde her yerde Akdeniz Meyve Sineği sorunumuz var. Tüm üretici Birliklerimizle birlikte el ele, kol kola, omuz omuza verip, güçlü bir şekilde sorunlarımızı duyurarak, çözüm arayacağız. Siz gelin bir adım, biz gelelim 10 adım. Yeter ki üretici kaliteli ürün üretsin ve iyi gelir elde etsin. Bu programı hazırlayan, katkı sağlayan, destekleyen ve katılan tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum.” Dedi.
Saylak’ ın konuşmasının ardından, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mesut Durmuş Bakanlığın eylem planı ile ilgili bilgi verdi. Daha sonra Bornova Zirai Araştırma Enstitüsünden Özge Helvacıoğlu ve Başak Çinkul konu ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantı karşılıklı bilgi alış verişinin ardından sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis