‘Akıl ve Zeka Oyunları’ projesi tanıtıldı

Milas Gençlik Merkezi tarafından projelendirilen ‘Akıl ve Zeka Oyunları’ projesi kapsamında gençler için atölye ve 6’sı turnuva oyunu olmak üzere 28 çeşit akıl ve zekâ oyunu hazırlandı. Projeyle, öğrencilerin uzun vadede tahmin ve karar verme sürecinin kısaltılması amaçlanıyor.

‘Akıl ve Zeka Oyunları’ projesi tanıtıldı

Milas Gençlik Merkezi, ‘Aklını kullan, zekanı çalıştır’ sloganıyla ulusal anlamdaki 3. projeyi uygulamaya koyacak. Hazırlanan proje dolayısıyla Milas’ta görev yapan gazetecilere proje tanıtımı yapıldı. Tanıtıma; Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, KYK Milas Yurdu Müdürü Serkan Acarsoy, eğitimi verecek olan Hakkı Karataş ve kurum personeli katıldı. Proje tanıtımı öncesinde Milas Gençlik Merkezi’nin tüm gençliğe kapısının açık olduğu ve mevcut 13 branşta verilen kursların tamamının ücretsiz olduğu vurgulandı.
2 yıllık tarihinde ‘Anne babamla birlikte öğreniyorum’ ve ’10 parmağımda 10 marifet’ gibi ulusal projeler oluşturan Milas Gençlik Merkezi’nin bu projeleri, birçok kurum tarafından beğeni alarak Türkiye genelindeki gençlik merkezlerinde uygulanmaya başlandı. Müdürlüğünü Aşkın Binbir’in yaptığı Milas Gençlik Merkezi’nin oluşturduğu 3. projesi de bakanlık tarafından uygun görülerek uygulamaya sokuldu. Proje kapsamında Kayseri’de seminer düzenlendi. Katılımcılara sertifikalar verildi. Milas’taki eğitimleri verecek olan Milas Gençlik Merkezi Müdürlüğü Bilgisayar İşletmeni aynı zamanda Matematik Öğretmeni Hakkı Karataş da sertifika aldı.
Gençler için 6’sı turnuva olmak üzere 28 çeşit akıl ve zekâ oyunu hazırlandı. Proje kapsamında öğrencilere başarının tek göstergesinin dersler olmadığı vurgulanacak. Proje dolayısıyla düzenlenen atölyede gençlere yaz ve kış aylarında eğitimler verilecek. Oyunların sadece Milas Gençlik Merkezi binası içerisinde değil, ev ortamında ailesiyle oyun oynaması sağlanacak. Akıl ve zekâ oyunları ile öğrenci, öğretmen, veli arasındaki bağların kuvvetlendirilmesi amaçlanıyor. Zekâ oyunlarının sağladığı motivasyonun önemli olduğunu belirten Hakkı Karataş, “Bu zeka oyunları sayesinde tahmin yapma becerileri artıyor, kendisi ve geleceği için karar verme süreci kısalıyor.” dedi. 
Tüm Türkiye’de sadece 72 gençlik merkezinde uygulanacak olan Akıl ve Zeka Oyunları Projesi kapsamında 28 akıl ve zeka oyunu; okul öncesi, ilk okul ve ortaokul gruplarından oluşan yaklaşık 120 gence öğretilecek. Gençler daha sonra bu oyunları aileleri ile birlikte oynayarak hem aile içi bir iletişim oluşturulacak, hem de kendi kişisel gelişimlerine fayda sağlayacak. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık