AKP İlçe Başkanı, TMO’nin kiralanmasıyla ilgili Basın Açıklaması yaptı: “BÜLENT MUTLU O İHALEYE BİZİM TEMSİLCİMİZ OLARAK GİRDİ”

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin arazi ve tesislerinin, 19 yıllığına özel bir şahsa yıllık 165 bin TL’ye kiralanması ve TMO’nin Milas’taki mevcudiyetinin son bulması sonrasında, olayın basına yansıması üzerine, önceki gün de Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı bir basın açıklaması yaparak, TMO Milas tesislerinin kapanmasına karşı olduklarını açıklamıştı. Ofis’in, son 4-5 yıldır verimli çalışmamasına karşın, çiftçinin arpa, buğday ve mısır fiyatlarının dengelenmesi için önemli bir müdahale aracı olduğunu ve Ofisin tam tersine tam randımanlı çalışmasını beklediklerini açıklamıştı.

AKP İlçe Başkanı, TMO’nin kiralanmasıyla ilgili Basın Açıklaması yaptı: “BÜLENT MUTLU O İHALEYE BİZİM TEMSİLCİMİZ OLARAK GİRDİ”
  • 14 October 2021, Thursday 9:23

Bu gelişmeler üzerine dün AKP ilçe binasında bir basın toplantısı düzenleyen AKP Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, gelişmelerle ilgili bilgi verirken, bu ihaleyi alan AKP Milas İlçe Yönetim Kurulu üyesi müteahhit Bülent Mutlu’nun, o ihaleye ‘kendi temsilcileri’ olarak girdiğini belirtti. Burada bir yem fabrikası yapmak amacıyla yola çıktıklarını ve uzun bir sure, bölgedeki hayvan yetiştiricileri ve çiftçilere hizmet edecek böyle bir tesis için, Tarım Bakanlığı, İl Tarım Müdürlüğü ile birlikte çalıştıklarını, ihale öncesi buraya pek çok uzmanın gelerek incelemeler yaptığını ve bölgedeki hayvan sayısı, ekilen tarım alanı, ekilmeyen atıl durumdaki tarım alanlarıyla ilgili verilerin toplandığını belirtti. Çelik, amaçlarının bölgenin daha ucuz yem temin etmesi için, sıfır karla çalışacak, bölgedeki üreticilere daha ucuz yem temin edecek bir tesis kurmak olduğunu, buna bölgedeki Süt Birliği, Ziraat Odası ve16 tarım kooperatifinin de dahil edilmesinin düşünüldüğünü söyledi. Bu tesisin özel teşebüsün yaptığı bir iş olmayacağını da belirten Emin Çelik, Bülent Mutlu’nun ihaleye kendisi için girmediğini, bu anlamda kendisini feda ettiğini belirterek, bu konuda yapılan basın açıklamalarından once kendilerine danışılmasını, bilgi alınmasını beklediklerini söyledi.

“Yani böyle bir girişim için ihaleye Bülent Mutlu kişisel olarak girmedi de, AKP İlçe Başkanlığı olarak mı girdiniz?” sorumuza ise cevap alamadık. İktidar partisi de olsa bir ilçe başkanlığının böyle bir ihaleye girmesi düşünülemez çünkü. Bunu muhalefet partileri yapsa, ne büyük eleştirilerle karşılaşacağı da ortada.

Emin Çelik, AKP ilçe yönetimi olarak, aylardır süren bir çalışmanın sonucu olarak, burasının bir yem fabrikası olması doğrultusunda çalışma yaptıklarını, bunun bölgemiz için çok faydalı bir yatırım olacağını anlattı yine de..

“Başka bir yerde olsa elbette herkes böyle bir proje yapabilir ve güzel de, ama böyle bir yem fabrikası için illa da TMO’nin 17 dönümlük arazisi mi gerekiyor? Başka yerde yapılamaz mı?” sorumuza karşın, İhaleyle kiraya verilen Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 5 yıldır hiç bir şey yapmadığını,  silo ve binaların çürümeye terkedildiğini, bu tesis kurulduktan sonra vatandaşın ürününün de alım garantisi verilerek alınacağını, yerine yem ya da para verileceğini, ayrıca bu tesisin bölgedeki tarım ve hayvancılıkla ilgili bütün kurumlar da dahil edilerek sıfır kârla çalıştırılmasının düşünüldüğünü vurgulayan Emin Çelik, gazetecilerin, “peki bu konuyla ilgili olarak Süt Birliği, Ziraat Odası ve diğer kooperatiflerle görüştünüz mü, bilgilendirdiniz mi, katılacaklar mı?” sorularına ise, “bundan sonra görüşeceğiz tabi” yanıtını verdi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık