AKP MUĞLA İL BAŞKANLIĞI “KARABAĞLAR’DAKİ SONDAJ ÇALIŞMASI DURDURULDU”

Geçtiğimiz gün MTA tarafından Karabağlar yaylasını da içine alan geniş bir alanda verilen kömür sahası ruhsatı nedeniyle yapılacak sondaj çalışmaları, olayın duyulması sonrası basında ve sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu. Bunun üzerine, AKP Muğla İl Başkanlığı’ndan yapılan ve İl Başkanı Kadem Mete ile AKP Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir imzasını taşıyan bir duyuru yayınlanarak, çalışmaların durdurulduğu bildirildi.

AKP MUĞLA İL BAŞKANLIĞI  “KARABAĞLAR’DAKİ SONDAJ ÇALIŞMASI DURDURULDU”

Açıklama şöyle:

“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nce Muğla ilimiz, Menteşe İlçemiz, Karabağlar yaylasında 8 cm çapında 2-3 adet sondaj çalışması ile  600-700 m den numune alma çalışması yapılacak iken;

Üzülerek gördük ki, Fethiye körfezindeki doğa katliamına ve çevre felaketine sebep olan anlayış tarafından bir algı operasyonu yapılarak Muğlalı hemşerilerimizin dikkati başka yöne çekilmeye çalışılmıştır.

Bu vesile ile Maden Tetkik Arama tarafından yapılmak istenen bu çalışma tarafımızca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı  ile  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  ve ilgili kurumlarla görüşülmek sureti ile tekrar değerlendirilmek üzere durdurulmuştur.

AK Parti Muğla milletvekilleri ve il başkanlığı olarak Muğla’mıza zarar verecek hiçbir oluşuma asla müsaade etmeyeceğimizi bilakis Muğla’mızın sahip olduğu tüm güzellikleri koruyacağımızı bir kez daha saygıyla ifade etmek isteriz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık