AKP’de ‘birlik ve dayanışma’ kahvaltısı…

AKP Muğla adaylarının tanıtımının yapılacağı toplantı öncesi, Milas ilçe Teşkilatı tarafından yaklaşık 400 kişinin katıldığı, birlik ve dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Kahvaltıya; MKYK Üyesi Markar Esayan, Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, ilçe yönetimi ve belediye başkan adayı Barış Saylak da katıldı.

AKP’de ‘birlik ve dayanışma’ kahvaltısı…

AKP İlçe Teşkilatı tarafından ilçemize bağlı Menteş Mahallesi’ndeki Esinti Restaurant’ta düzenlenen kahvaltı etkinliğine; partinin MKYK Üyesi Markar Esayan, Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, bazı il yönetim kurulu üyeleri, Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, ilçe yönetim kurulu üyeleri, mevcut belediye meclis üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Cemile Özdemir, kadın ve gençlik kolları üyeleri, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde belediye meclis üyeliğine aday adayı olan isimler, bazı mahalle muhtarları ve partililerden oluşan 400 kişilik bir topluluk katıldı.

BAŞKAN ACAR: “BİZ KARDEŞ OLDUK”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar; “Yerel seçimlere 70 gün gibi bir süre kaldı. Milas Belediyesi’ni alabilmek için heyecanımız günden güne artıyor. İlk ilçe başkanı olmamdan bu yana ‘Ya Milas’ı alacağız ya da Milas bizi alacak’ diyorum. Tek hedefimiz Milas Belediyesi’dir.

1 Nisan günü bayrağı Milas Belediyesi’ne asacağız. Cumhur ittifakı ile MHP’li, Ülkü Ocakları’ndan kardeşlerimle, MHP’nin başkanı ve yönetimi ile beraber, cumhur ittifakını burada da başarılı kılacağız. Biliyorsunuz biz kardeş olduk artık. Kardeşlik birlik ve beraberliği gerektirir. Sizlerden bu hassasiyete uymanızı rica ediyorum. Bir de sizlerden şu konuda hassasiyet bekliyorum. Barış Bey’in destekçisi olan, onunla beraber bize gelen kıymetli dostları, arkadaşları, şu anda bize güç katmaya çalışan böyle bir ekip de var. Bu ekibimize zarar vermeden, bu hassasiyete uygun olarak partimizin ilkelerine, prensiplerine uyarak bizim bu birlikteliği ve yarışı beraber sürdürmemiz gerekli. Cumhur ittifakına ve Barış Bey’in ekibine özellikle hassasiyet duymamız lazım.

356 tane sandık var ve bu 356 sandığa 4 bin arkadaşımız yerleştirildi. Bu sandıklarda görev dağılımı yapan kollarımız Muğla’da sandık yerleştirmede birinci oldular. Bütün teşkilatımız 70 gün kala hazır” diyerek, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

BARIŞ SAYLAK; “BURASI ARTIK BENİM BÜYÜK AİLEM”

İlçe Başkanı Acar’ın ardından söz alan belediye başkan adayı Barış Saylak ise şunları söyledi:

“Kendim ve yakınlarım için zor bir süreçten geçtik. Sizin için ben yeni birisiyim… AK Parti’deki kardeşlerimiz beni kucaklarlar mı diye düşündüm. Eğri oturup doğru konuşalım. Yıllarca karşınızda mücadele etmiş birisiyim! Kader bizi 12 Kasım’da AK Parti çatısı altında Milas Belediyesi’ni almak için buluşturdu. Öyle bir süreçti ki yadırgayanlar oldu ama sonra güzel bir aile çıktı ortaya. Bugün bu manzaranın olması için 1 aydır Fahri Başkan ile istişare ediyoruz. Bugün ne kadar güzel, ne kadar güçlü bir aile olduğumuzu hep birlikte, dosta-düşmana gösterdik.

AK Parti’nin değişim, demokrasi arzusunun, Türkiye’de ilkleri yapan bir partinin ne kıymetli miras olduğunu ben biliyorum. Bizim yapmayacağımız şey yok! Hazır edin bayraklarınızı, 1 Nisan’da AK Parti’nin bayrağını dikeceğiz!

Sizlerden bir konuda anlayış bekliyorum. Sosyal medyadaki paylaşımlarda nezaketi elden bırakmadan, bu yarışı centilmence götürelim lütfen. Biz herkesi kucaklayacağız, bu Milas’ı alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza söz verdim. Eğer 5 tane projeme destek verirseniz ben aday olacağım ve namus ve şeref sözü vererek, 1 Nisan’da Milas Belediyesi’ni buraya getireceğim dedim. Bu sözümün arkasındayım ancak daha fazla coşkuya, daha fazla heyecana, daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var.

Burası artık benim büyük ailem... Zaferimize 70 gün kaldı. Arkadaşlar o ofislerden çıkın artık. Herkes sahaya lütfen… Artık politika ofislerde, bürolarda değil, meydanlarda! Bizi yalnız bırakmayın, başaracağız.”

MİLLETVEKİLİ DEMİR; “MİLAS’I BARIŞ İLE TANIŞTIRACAĞIZ”

Başkan Adayı Barış Saylak’ın ardından söz alan Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir ise, Barış Saylak’ı ‘Çılgın bir aday’ olarak nitelendirdi ve şöyle devam etti:

“Bir çılgın başkan adayı ve zıpkın gibi ilçe başkanı ve sizler... Gözlerinizde heyecanınızı, azminizi, hırsınızı görüyorum. Bazen eleştiriler alıyorum… Sen sadece Milas’ın Milletvekili misin? Elbette öyle değilim ama Milas çok ihmal edildiği için ve ben burada doğduğum için azıcık bir torpili olsun diyorum.

Milas’la ilgili çok önemli projelerimiz var. Barış Bey Cumhurbaşkanımıza sürekli taleplerde bulunuyor. Barış bizim kıymetlimiz... Onu yanımıza alabilmek için çok mücadele ettim. Bunu başardık ve inşallah Milas’ı da barışla tanıştıracağız. Buna yürekten inanıyorum. Sizlere, teşkilata inanıyorum. Çok değerli, çok saygı duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan’ı Devlet Bahçeli Bey’e buradan saygılarımı arz ediyorum. Cumhuriyet Halk Parti’liler hayal kuruyorlar çünkü millet onlara hayal kurma görevi verdi. AK Parti’ye de onların hayallerini gerçekleştirme görevini verdi.”

MKYK ÜYESİ ESAYAN; “MİLAS’TAKİ KARDEŞLİK ORTAMININ DALGA DALGA YAYILMASINI İSTİYORUM”

AKP MKYK Üyesi Markar Esayan ise etkinlikte son konuşmayı yapan isim olurken, özellikle karşılaştığı tablo ile gurur duyduğunu söyledi. Esayan şöyle devam etti

“Bugün burada bulunmak benim için de büyük bir doping oldu. Biliyorsunuz bugün Muğla’nın büyükşehir ve ilçe adaylarını tanıtacağız. Vekilimizin, ilçe başkanımızın ve belediye başkan adayımızın söyledikleri çok önemli… Sizin burada meydana getirdiğiniz atmosfer çok önemli. Bunu iyi bir başlangıç, iyi bir işaret olarak görüyorum.  Bizim Atatürk’ümüz, Menderes’imiz, Recep Tayyip Erdoğan’ımız, Ecevit’imiz var. Biz bütün renkleri ile büyük bir milletiz. Büyük bir medeniyet yaratmış çok büyük bir milletiz. Dünyaya vicdanı hatırlatan, dünyaya sağduyuyu hatırlatan, büyük bir medeniyetiz. Dünyaya bir arada yaşamanın dersini vermiş büyük bir uygarlığız. Dolayısıyla AK Parti de şu anda bu hareketin lider kadrosudur. Ben Milas’ta şu anda kardeşlik ortamı gördüm. Bunun dalga dalga bütün Türkiye’ye yayılmasını istiyorum. MHP Genel Başkan’ı Sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi “Bana belediye mi beka mı diye sorarsanız biz bekayı seçeriz…” Aynı şeyi Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız defalarca dedi. Bizim için söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Orada bütün farklarımız aynılaşır, cepheye koşarız. Bu ruhla çalışırsak Milas’ı da alırız, Muğla’yı da alırız. Çünkü aldığımız yer memleketimiz, alanlar da bizim kardeşlerimiz, bizleriz, başkası değil.”

Yapılan konuşmaların ardından kahvaltı etkinliği sona ererken, katılımcılar Muğla’daki aday tanıtımı için onlarca araçtan oluşan konvoyla hareket ettiler.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık