“Alev Savaşçıları” sezona hazır!

ÖNDER Haber -

“Alev Savaşçıları” sezona hazır!

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde arazöz ve yangın söndürme ekiplerinin işbaşı eğitimleri tamamlandı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, orman yangınlarıyla mücadelede görevli tüm ekiplerin işbaşı eğitiminden geçirildiğini belirterek, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün hem kara hem de hava güçleriyle birlikte orman yangınlarına karşı hazır olduğunu söyledi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nce orman yangınlarına karşı görev yapan ekiplerin işbaşı eğitimleri tamamlandı. Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde yapılan eğitimlerde, 12 Orman İşletme Müdürlüğünde görev yapan arazöz ve yangın söndürme ekipleri eğitimden geçirildi. Şube Müdürü Fedai Erdemli, Şube Mühendisleri İsmail Durak, Suat Ünal ve Hasan Sağlar tarafından verilen eğitimler, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamada yapıldı. Eğitimlerde araç gereçlerin kullanılmasında dikkat edilecek hususlar, arazözlerde su pompası kullanımı ve bakımı, malzemelerin kontrolü, kişisel koruyucu güvenlik malzemelerinin kullanımı ve bakımı, tim oluşumu ve yangına müdahale şekilleri konularında bilgi verildi.

Eğitim sonlarında, ekip ruhunun oluşturulması, hızlı ve etken müdahale amacıyla ekipler arasında ‘hortum serme’ ve ‘hortum ucuna en erken suyu verme’ gibi yarışmalar yapıldı. 300 metre hortumu en erken seren ve arazözden hortum ucuna en erken suyu veren ekipler ödüllendirildi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, yaz aylarında orman yangınlarına karşı hem kara hem de hava gücü anlamında etkili bir ekiple mücadele ediyor. Hizmet–sorumluluk alanı Muğla ve Aydın illerini kapsayan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde orman yangınlarıyla mücadelede 1400 işçi, 250 teknik ve idari personel, 89 arazöz, 38 su tankeri, 51 ilk müdahale aracı, 108 sincap motorize ekip, 12 dozer ve 8 il müdahale ekibi kara gücünü oluşturuyor. 4’ü su atma özelliği ve 1’i genel amaçlı olmak üzere 5 helikopter ve 2 amfibik uçak ise Müdürlüğün hava gücünü oluşturuyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık